Anonimen -> RE: kako si urediti recepte (23.4.2007 14:34:52)
|
Imam zložene v fascikle. Vsak fascikel je opremljen s črko (od A do...X) Znotraj fasciklov, pa so npr. recepti iz Anje, Lise (tisti, ki so iz več listov) opremljeni z nalepkico, kjer je številkica (od 1 do.....x) Potem sem si pa v Excelu naredila tabele. Naslovi: Juhe, predjedi, mesne jedi, zelenjavne jedi, sladice, solate... Vsak naslov ima tabelo, kjer so jedi razvrščene po abecednem redu glavnih sestavin, hrani, zelenjavi, drug stolpec je ČRKA fascikla, kjer recept najdem, tretji stolpec pa št. recepta. čertti stolpec naslov recepta. npr: ZELENJAVNE JEDI - Avokado >>> A >>> št. 12 >>> nadevan avokado - beluši >>>>B >>> št. 34 >> butarica iz belušev - brokoli ... - cvetača ... JEDI IZ PIŠČANCA - Ananas - piščanes z ananasom - ajdova kaša - nadevan piščanec z ajdovo kašo - paprika (pisana) - Piščanćja prsa s pisano papriko - piščanec na žaru - .... itd. Potem, ko želim kaj kuhati, pogledam v hladilnik, kaj za robe imam, poiščem v seznamu sestavino in kaj želim kuhati, recept se pa potem najde en, dva tri, da mi ni potrebno vse recepte skozi iskati. Upam, da sem jasno napisala in nisem preveč zakomplicirala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . Seveda si tabelo lepo sprintaš in zvezeš, opremiš s slikicami...
|
|
|
|