poliloni -> RE: Gluten! (4.5.2007 22:33:33)
|
po moje starši v zadnjem času kar malo pretiravajo s čim hitrejšim uvajanje raznovrstne hrane- le kam se jim tako mudi.... Pri nas smo zaradi alergije na mleko in jajca kar dolgo čakali (po 12 mesecu in še malo dlje), preden smo uvedli gluten. Saj je veliko jedi brezglutenskih - v DMu imaš od Alnature vsaj 4 kaše, ki se delajo z mlekom, pa so brez glutena (mi smo jih dajali zvečer), prosena, riževa, 4žita,... Čez dan pa naj raje kaj drugega grize kot žemljo, ki kupljena v trgovini vsebuje celo jajca ali mleko (ja, ko imaš enkart alergika doma, mu moraš sam peči kruh če želiš, da je res brez nedovoljenih dodatkov) .žalostno kaj vse dajejo v tako preprosto hrano. Tusi za kosilo otroku lahko kuhaš polento, riž, krompir, torej ni nobene potrebe po glutenu. Ne pridružujem pa se mnenju, da prej ko daš otroku nekaj jesti, prej se vidi alergija, saj mora tudi otrokovo telo "dozoreti", sploh črevesje (moje mnenje) in ne vem zakaj bi obremenjevali tako otroka kot potem ,če bi do reakcije prišlo, tudi tebe. Sploh bo pa še za vse dovolj časa....
|
|
|
|