vneto oko (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Bonnie_RR -> vneto oko (19.4.2007 19:15:13)

Danes zjutraj se je moj tamali zbudil z vnetim očesom. Drugače je vredu in živahen, le gnoj in voda se mu cedita iz očesa. Zanima me, s čim je najbolje sčistit takšno oko? Kako pomagat? Sicer bom zjutraj poklicala zdravnico in vprašala, kako in kaj, bi bila pa vseeno zelo vesela kakšnega nasveta.

Hvala in lp! 

BaByGiRl -> RE: vneto oko (19.4.2007 19:44:39)

nesladkane kamelice,tople...pa čim več X izperita oček. Pa kamilice mi kar malo lij v oček.

madela -> RE: vneto oko (19.4.2007 20:01:44)

IZVIRNO SPOROČILO: BaByGiRl

nesladkane kamelice,tople...pa čim več X izperita oček. Pa kamilice mi kar malo lij v oček.

Se strinjam s tem kar je napisala Babygirl,drugače pa če slučajno dojiš zelo pomaga,da mu v očke kaneš par kapljic svojega mleka. Morda se ti čudno sliši,ampak pomaga.

Anol -> RE: vneto oko (19.4.2007 20:24:05)

Živ, jaz mu jih umivam z fiziološko. Drugače pa če ima zelo vneto oko bo potreboval zdravilo. Našemu fiziološka pomaga samo če ni zelo hudo vneto. So pa res revčki, sploh zdajle ko je tolk vetrovno zunaj.

NRMM -> RE: vneto oko (19.4.2007 21:06:36)

Z očkami se ne igraj,ker so same in edine. Če se nabira gnojček potem pokliči pediatrinjo in ti bo dala kar recept za antibiotično mazilo Tobrex otroka niti ne bo potrebno iti kazat. Je pa po mazilu hitro ok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

bajsek -> RE: vneto oko (20.4.2007 7:21:50)

Čao!

Tudi jaz sem nekaj dni nazaj spraševala isto kot ti in sem mu otem dva dni spirala s kamilico - katastrofa! Pediatrinja me je skoraj ubila - lahko povzročiš hudo reakcijo (to ni kot alergija) ki raje ne povem kaj so najekstremnejše posledice in drugič kamilice izsušujejo očesno sluznico! Ker mali ni imel zelo vnetega očka, je rekla naj zjutraj in zvečer fajn s fiziološko sperem, čez dan pa večkrat s prekuhano mlačno vodo. pa neki časa po izpiranju ne sme vn, da se še nolj ne vname.
Pol sem pa mal po netu iskala in je res ogromn člankov napisanih na temo vneto oko in tam tudi tako piše.
Potem mi je pa agentka za just rekla, naj vekisžco namažem z  tee tre kremo in v 3 dneh smo se čisto pozdravili.
To je naša zgodba!

lp

honey -> RE: vneto oko (20.4.2007 7:46:11)

Se strinjam z bajsekom! Nam je tudi rekla, da nikakor ne smemo spirat s kamilicami, da samo s fiziološko oz. mlačno vodo. Sicer pa sem ga vedno, če je imel 2 dni zapored gnoj na očesu, peljala k zdravniku. Ker mi je tako pediatrinja naročila in rekla, da če je oko gnojno, je to bakterijska okužba in je nujno potreben antibiotik.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.4.2007 8:48:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

muška -> RE: vneto oko (20.4.2007 9:34:25)

ravno kar sem klicala pediatra, ker ima moj sine tudi vneto očko in sicer tako, da zjutraj ene niti odpret ne more, mu jo gnoj čisto zlepi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] .
Dobim antibiotične kapljice, o kakšnem izmivanju ni bilo govora, če mi pove, ko grem po kapljice kaj novega, napišem!

TiaSara -> RE: vneto oko (20.4.2007 14:20:55)

Naša pediatrinja tudi priporoča samo spiranje z fiziološko, če je hudo vnetje pa kapljice (antibiotik). Pri nas smo enkrat rabili kapljice, drugič pa je bila fiziološka dovolj. 

muška -> RE: vneto oko (20.4.2007 18:56:22)

dobila sem antibiotično kremo in očke moram izpirat z mlačnimi kamilicami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Bonnie_RR -> RE: vneto oko (20.4.2007 19:05:30)

Nam je danes pediatrinja naročila, da moramo oko spirati s fiziološko, če pa bo jutri zjutraj še vedno gnojno (nabira se mu na notranji strani očesa, niti ne preveč no), moramo priti tja. Je pa rekla, da uporabljat izključno samo fiziološko ali vodo.

No, bomo videli, kako bo...

Lp

Stran: [1]