Strawberrie Cherrie -> RE: Filane paprike (20.4.2007 7:57:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy Jaz na veliko čebule pošteno pretenstam mešano mleto meso, kateremu dodam česen, govejo jušno kocko, malo rožmarina, popra peteršilja in bazilike, po potrebi tudi dosolim. Ko se meso začne "prižigat", pa prilijem nekaj vode (cca 1 dcl) in dodam opran riž. Riža dam kake pol jogurtovega lončka za dobre pol kile mesa. Pol pa še mal potenstam, da se riž na pol skuha, po potrebi še prilijem vodo. Paprike skoraj do vrha napolnim in pokrijem s pokrovčkom paprike. V drugi posodi zlato zarumenim eno res veliko čebulo, drugače pa kar dve, nato dodam konzervo zmiksanih pelatov, dodam govejo jušno kocko, dosolim po potrebi, dodam tudi rdečo sladko papriko v prahu in lovorjev list. Ko zavre, dodam paprike in kuham toliko časa, da se paprike delno zmehčajo, da skoraj še malo pohrustajo. Če se kdaj zgodi, da je omaka prečista, jo zgostim z moko. Baja, pri moki je pomembno to, da je res dobro zmešana z vodo, da ni v lončku nobene krogljice. Tudi ne sme biti pregosta tista moka, nato pa mešaš med vlivanjem. Tudi potem je treba večkrat premešat. Men nikoli ne ratajo krogljice. Sem se že spraševala, če nihče ne dela omake s pelati. Mezge ne maram. Hvala Jessy za tale recept [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|