srki
|
Meni je lani sestrična rekla, da so sestro njenega moža že dobili na laži, to je bilo že pred skoraj 2 letoma. Za vse nazaj je mogla denar vračat. Kako so do tega prišli in kako naprej uredili, ne vem. Ravno zato, ker nikoli ne veš, kdo te preverja in kdaj, se tega ne grem. Drugače se pa popolnoma strinjam s tabo, Mina1 in vsem tako mislečimi. Verjemite, da je veliko takih, ki pomoč zares rabijo, pa je ne dobijo. Za primer bom vzela sestro od mojega. Zaradi žleht jezikov je izgubila še tisto malo socialno pomoč, (ne vem, kako so lahko na CSD tko butasti, da kar nekaj verjamejo, brez da bi preverili), ki ji je pripadala. Je pa nezmožna za kakršnokoli delo (potrdilo srčnega kirurga), ima tri otroke, je srčni bolnik, dala ne vem koliko operacij za črevesje, moža cele dneve dela za minimalno plačo. Privatnik-soded, plačuje minimalno vrtca, pa z denarjem bi si lahko rit brisal. Pravica pa taka. Kar naj preverjajo, me veseli, da bodo! Tri otroke pa je le na svet spravila, kljub vsem zdravstvenim tegobam in verjamem, da jih bo tudi k kruhu in da bodo veliko boljše vzgojene od tistih, ki imajo vsega na pretek! In še enkrat bom povedala, kot sem že na temi o vrtcih, ko ste spraševale, kako vemo, koliko kdo plačuje. Čisto preprosto, ker se pri nas prosto po prešernu talajo položnice oz. so položnice na polici in si jo lahko vsak sam vzame. Itak, da lahko za vsakega posebej vidiš, koliko kdo plača. Seveda so se nakteri potem zbunili in sedaj so končno začeli položnice dajat v kuverte. VErejetno je kdo mački na rep stopil! Ne strinjam pa se s tem, da bodo preverjali samo v manjših krajih. Če že, naj povsod, ne pa da delajo razlike že v štartu!
|