nepravilno parkiranje (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

eya -> nepravilno parkiranje (18.4.2007 13:47:47)

Eno vprašanje za tiste, ki se spoznate na to...namreč dobila sem položnico zaradi napačnega parkiranja. Doma nam menjajo streho, pa imamo celo dvorišče zasedeno z lestvijo in materialom in moram avto na pločniku parkirat, ker ga kje drugje res nimam pustit. In je danes občinski redar potalal vsem položnice za 83 evrov [image]http://www.mama.si/forum/images/smiles/icon_eek.gif[/image] A obstaja kak člen v zakonu, na katerega se lahko sklicujem [image]http://www.mama.si/forum/images/smiles/icon_question.gif[/image] Ali pač samo napišem pritožbo in napišem, da je to samo zdaj par dni in da res nimam kje drugje parkirat? Hvala za odgovore...

Slončica -> RE: nepravilno parkiranje (18.4.2007 13:50:57)

Lahk napišeš pritožbo,sam tm jih ne zanima da pri vas prenavljate in da nimaš parkinga.Po mojem boš plačala v vsakem primeru,..

Anonimen -> RE: nepravilno parkiranje (18.4.2007 13:54:16)

Pri nas ponoči talajo listke na avtomobile, ki so parkirani po zelenicah in pločnikih, ker so vsi parkirni in neparkirni prostori daleč naokoli zasedeni. Pa se nimaš komu žalit.
Ne, tudi jaz mislim, da iz te moke ne bo kruha.

BLAŽIKA -> RE: nepravilno parkiranje (18.4.2007 13:55:37)

Po mojem boš plačala v vsakem primeru,..

Ja tudi jaz mislim tako, razen , če  veš da avtomobilov niso poslikali, ker potem pa kazen lahko izničiš.
Upam, da ti uspe.

Mina1 -> RE: nepravilno parkiranje (18.4.2007 14:28:35)

Oni bodo rekli, da je to tvoj oz. vaš problem, tako da žal... četudi napišeš pritožbo, boš morala kasneje to plačati v celoti.

mama54 -> RE: nepravilno parkiranje (18.4.2007 21:08:31)

Napiši pritožbo.Slišala sem,da se da zmenit.Če druga ne,ti kazen zmanjšajo za polovico.

eya -> RE: nepravilno parkiranje (18.4.2007 22:45:00)

IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

...pa kazen lahko izničiš.

Kako pa to narediš?

Aja, pa še to sem pozabila napisat-kazen sem dobila od občinskega redarja, ne od policije.

BLAŽIKA -> RE: nepravilno parkiranje (18.4.2007 22:55:05)

Če avtomobila nima poslikanega ni pravega dokaza in se kazen ob pritožbi izniči. Pozanimaj se kako imajo to urejeno v vaši občini ali pa kar idi na mestno redarsko službo in zahtevaj da ti pokažejo slike.

Anonimen -> RE: nepravilno parkiranje (18.4.2007 23:37:13)

Nebi jaz to.

Zahi -> RE: nepravilno parkiranje (19.4.2007 10:47:38)

IZVIRNO SPOROČILO: eya

IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

...pa kazen lahko izničiš.

Kako pa to narediš?

Aja, pa še to sem pozabila napisat-kazen sem dobila od občinskega redarja, ne od policije.

dandanes se pritožbe plača.. če se boš pritožila.. se zna zgodit, da boš dobila še stroške samega pregleda primera..

v nobenem primeru pa ne boš dobila NIČESAR odobrenega.. zakon je tukaj zelo preprost.. parkiranje izven parkirišča se plača.. opravičil NI!

če še nisi zamudila roka za plačilo (polovična kazen) ti predlagam da to storiš takoj.. vse ostalo je brezupno..

srki -> RE: nepravilno parkiranje (19.4.2007 13:59:11)

Lahko napišep ugovor, redarstvo bo to poslalo pristojnemu Okrajnemu sodišču, oddelku za prekrške, naprej pa je vse odvisno od sodnika. So tudi taki, ki dajo opomin za tak način parkiranja, pa gledajo tudi predkaznovanost.

Taula -> RE: nepravilno parkiranje (23.4.2007 11:52:11)

Lahko napišep ugovor, redarstvo bo to poslalo pristojnemu Okrajnemu sodišču, oddelku za prekrške, naprej pa je vse odvisno od sodnika. So tudi taki, ki dajo opomin za tak način parkiranja, pa gledajo tudi predkaznovanost.

Kolegica je to naredila in kao napisala razlog da je noseča..itd, da ne more daleč hoditi. Pa ni nič dosegla.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

srki -> RE: nepravilno parkiranje (23.4.2007 13:01:45)

Vse je odvisno od "človečnosti" sodnika, kako on oz. ona gleda na vse to in ali je eno parkiranje osebe, ki je prvič storila en prekršek res za primerjat s tistimi, ki non-stop vozijo pijani, zadeti?

Pomagajo pa tudi kakšni dokazi, npr. potrdilo ali pa slika o tem, da je bilo parkiranje tam, kjer je dovoljeno, nemogoče.

Stran: [1]