Začasno prebivališče in dohodki (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Začasno prebivališče in dohodki (18.4.2007 12:02:41)

Pozdravljeni!

Nisem vedela kako nasloviti topic pa sem kar tako napisala. Namreč zanima me naslednje. Trenutno sem prijavljena pri starših, fant pa na naslovu v najemniškem stanovanju. Septembra imam rok. Ker se mi ne da urejat raznih papirjev, saj je to dolgotrajno in posledično tudi drago bi najraje, ko se bo bebika rodila prijavila začasno prebivališče pri njem, že zaradi raznih komplikacij, torej, da mi nihče ne bi težil. Odločila sem se tudi, da se ne bom prijavila kot mati samohranilka, saj bodo le-te začeli letos z nekim novim zakonom zelo preverjat. Torej me zanima kako je potem z mojimi dohodki. Ali se vseeno šteje, da sva s fantom v skupnem gospodinjstvu, čeprav ne bom jaz tam prijavljena za stalno?Sem pa brezposelna. Kaj vse mi pripada in koliko, če kdo ve oz. ima podoben ali je imel podoben primer?

Hvala za odgovore in lep dan!

Tadeja83 -> RE: Začasno prebivališče in dohodki (18.4.2007 14:01:59)

Kolikor je meni znano, moraš bit z otrokom prijavljena na istem naslovu, ker drugače ne moreš uveljavljat porodniške. Tako je meni povedala na CSD, pa tudi zdravnica mi je tako rekla.

BLAŽIKA -> RE: Začasno prebivališče in dohodki (18.4.2007 14:15:20)

Če sta v istem gospodinjstvu in je fant zaposlen, ti pripada samo ta osnovna porodniška starih 43.000 sit, po enem letu pa več nič, razen , če je fant tudi brezposeln. Neglede ali si tam za stalno ali začasno prijavljena.

Stran: [1]