Usklajevanje preživnine 1x letno (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Mina1 -> Usklajevanje preživnine 1x letno (18.4.2007 8:08:11)

Sprašujem glede usklajevanja preživnine 1x letno.

Domov sem dobila tole odločbo, kjer me obveščajo, da ostane znesek preživnine nespremenjen. A ni to tako, da se vsako leto, torej 1x letno za nekoliko dvigne znesek preživnine) oz. kako je s tem in kako je to urejeno?

Na odločbi pa piše, da je zadevo vodila ta in ta, torej ženska, ki je imela mene in takrat partnerja na CSD na razgovoru. Na podlagi česa torej ugotavljajo, ali je preživnina zneskovno v redu in podobno?

marsovcek -> RE: Usklajevanje preživnine 1x letno (18.4.2007 8:30:15)

Znesek se na CSD uskladi 1 x letno, to le za inflacijo, tako da moraš dobiti približno 2 eura več . Če hočeš višji znesek pa je pristojno sodišče.

Mina1 -> RE: Usklajevanje preživnine 1x letno (18.4.2007 8:33:27)

Saj tega ne razumem, če gre za usklajevanje preživnine 1x letno, dobiš nekaj drobiža več, tu pa piše, da znesek ostane nespremenjen. To mi je čudno. 

Mina1 -> RE: Usklajevanje preživnine 1x letno (18.4.2007 9:08:35)

Evo, sem našla, če še katero zanima:

Od 1. aprila 2007 veljajo usklajeni zneski preživnin in nadomestil preživnin, in sicer:

1.

Preživnine, ki so že bile usklajene 1. aprila 2006, in preživnine, določene ali dogovorjene v mesecu januarju 2006, se povečajo za 1,9 %.

2.

Preživnine, določene ali dogovorjene v mesecu februarju 2006, se povečajo za 2,4 %.

3.

Preživnine, določene ali dogovorjene v mesecu marcu 2006, se povečajo za 2 %.

4.

Preživnine, določene ali dogovorjene v mesecu aprilu 2006, se povečajo za 1,2 %.

5.

Preživnine, določene ali dogovorjene v mesecu maju 2006, se povečajo za 0,4 %.

6.

Preživnine, določene ali dogovorjene v obdobju od meseca junija 2006 do meseca januarja 2007, ostanejo nespremenjene.

7.

Višina nadomestil preživnin se poveča za 1,9 % in znaša:

• za otroka do 6. leta starosti 62,80  evrov,
  • za otroka od 6. do 14. leta starosti 69,08 evrov,
  • za otroka nad 14. letom starosti 81,63 evrov.

In kaj, tudi če ti ta par centov , evro ali dva povišajo, s tem niti prazne položnice ne dobiš.

Stran: [1]