TIMIJANOV SIRUP (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

leah -> TIMIJANOV SIRUP (13.10.2004 15:58:08)

Zanima me ali se ga med nosečnostjo lako pije.
Sem namreč rahlo prehlajena, pravzaprav zelo kašljam, da me kar pljuča bolijo.Lani sem ga med podobnim prehladom že jemala,samo nisem bila v tem stanju.Je v taki zeleni katlici in se ga dobi brez recepta.

Dadi -> TIMIJANOV SIRUP (13.10.2004 18:56:37)

Glede na to da je tudi za otroke, ga lahko pijes. Jest sem ga, ko sem bila noseca, ker sem tudi grozno kasljala.

Anja -> TIMIJANOV SIRUP (13.10.2004 21:49:19)

predlagam (je večji efekt) da si sama skuhaš iz timijana (drogina začimba) čajček. Na 2 dl daš švohno čajno žličko tega. Voda zavreje jo odstaviš daš timijančka not in počakaš 3 minute. Ne si sladkat ker je kar sladko.
Mi dajemo to tudi naši 4 letnici...od menda 9 mesecev starosti.

Pozdravi se :)
p.s. domača lekarna :) je dosti bolj efektivna od tistega cukra, ki ga plačaš v lekarni ;)

Donja -> TIMIJANOV SIRUP (14.10.2004 9:23:32)

Lakho si pripraviš čebulni sirup in sicer dve čebuli v velikosti jajce kuhaš z olupmi vred v 1 litru vode in 100 g rjavega (kandis)sladkorja 10 - 15 minut. Piješ po požirkih hladno ali mlačno. Okus ni ravno prijeten, pomaga pa ziher.

leah -> TIMIJANOV SIRUP (14.10.2004 13:51:38)

Pozdravljene.
Sem malo po internetu pobrskala glede tega surupa, pa piše, da se ga kao v nosečnosti ne sme pit,oz naj ne bi bilo varno za plod,tako, da potem raje nisem letela v lekarno, bom pa poskusila ja raje z domačimi zvarki, ki so sigurno bolj zdravi..

Stran: [1]