Putka -> RE: Preverjeno na POP-u (18.4.2007 9:18:37)
|
O povezavi med izobrazbo in imenom otrok v Sloveniji ni bilo veliko povedanega. So pa prikazali primer v Ameriki, kjer starši s srednjo izobrazbo poimenujejo otroke z trenutno aktualnimi imeni (dali so primer Honey, Angel ki sta najpogostejši). Tisti s končano fakulteto pa se zgledujejo po svojih "idolih", pa imajo Leonarde, potem tuja (francosko, italijansko..) ime, po kakšnih uglednih pisateljih, umetnikih,... Jaz verjamem, da povezava do neke mere obstaja. Prijateljica uči v šoli, ki je blizu industrijske cone in torej tja hodi veliko otrok delavcev. Pa imajo veliko Esmerald, Žan Žak Pakov in podobno. Moje višje izobražene znanke so se preudarno odločile o pomenu ali izvoru imena, včasih se odločile za poimenovanje po starih starših (torej stara, tradicionla imena), nobeno ime ne vsebuje ****wq, ponavadi čisto običajna, npr. melisa in ne Vanessa, Clarissa... Poznam simpatično punčko Joni, pa sem enkrat zasledila, da je joni v sanskrtu ljubkovalno ime za luliko. Vsakič ko srečam Joni, se na to spomnim. Jaz bi se pri izbiri nenavadnega imena vsekakor prepričala, da v kakšnem nam bližnjem jeziku nima kakega drugega pomena. Npr.Tit = jošk, rusko ime Galina = ital.kokoš...
|
|
|
|