kri v blatu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

lysa -> kri v blatu (17.4.2007 12:15:50)

Danes sem opazila, da je imel moj štirimesečnik med blatom krvave nitke. Med kakanjem je zelo jokal, nemiren je pa še sedaj. Bi mogoče katera vedela, kaj bi bil vzrok za to? Ne vem, ali naj počakam ali naj grem k pediatrinji. Ne bi rada zganjala vika in krika za prazen nič.

Ivanča -> RE: kri v blatu (17.4.2007 12:30:48)

Tudi moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je imela ene dvakrat-trikrat krvave nitke v blatu. Sem zasledila na netu in tu na RR, da ni panike, če so nitke svetlo rdeče, kot sveža kri. Če pa so temno rdeče, kot zasušene, potem pa moraš k pediatru ali pa vsaj poklicati.

Je pa res, da moja ni bila nič drugačne volje. Je minilo v parih dneh. Naj bi bilo pa to še vzpostavljanje prebavnega trakta.

Opazuj otroka.....če te pa skrbi pa pokliči v ambulanto, da ne hodiš zastonj tja.

Lp

Anonimen -> RE: kri v blatu (17.4.2007 12:40:46)

Kri v blatu pomeni: - jemanje železovih nadomestkov ( hematopan)
                              - krvavitev v notranjih organih

Glede na opisano bi rekla, da se je črevo malo raztegnilo ( kot npr. pri zapečenem blatu) in so te nitke pač posledica tega. Opazuj ga, pa glej malo pri prehrani, če ga seveda ne dojiš.

Naja31 -> RE: kri v blatu (17.4.2007 12:48:15)

Lahko pomenijo tudi alergijo na kravje mleko.

lysa -> RE: kri v blatu (17.4.2007 12:51:23)

Hvala za odgovore. Železovih nadomestkov ne jemljem, tako da to ni krivo. Upam pa, da ni kakšna krvavitev organov. Bom videla, kaj me bo pričakalo ob naslednjem kakanju. So bile pa svetle nitke - sveža kri.

Anonimen -> RE: kri v blatu (17.4.2007 12:52:25)

Ne bo nič narobe, če pokličeš kar v ZD, pa jim poveš. Bolje preventiva kot kurativa.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lysa -> RE: kri v blatu (17.4.2007 12:55:34)

No, tudi to je mogoče - alergija na kravje mleko. Po tem je ponavadi vedno imel hude krče in sem se mlečnim izdelkom v celoti izogibala. Danes zjutraj pa sem jedla skutin zavitek. Pediatrinja pa mi je rekla, da alergeni na kravje mleko pridejo v materino mleko v 10 minutah po zaužitju. Torej, bi bilo čisto mogoče.

Stran: [1]