Nizkoležeča placenta (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Teja... -> Nizkoležeča placenta (13.10.2004 13:04:22)

Ali ima katera od vas izkušnje z nizkoležečo placento. Meni so jo ugotovili na UZ. Sem v 28. tednu. Zanimajo me vaše izkušnje!
LP,
teja

kimi -> Nizkoležeča placenta (13.10.2004 14:06:59)

Verjetno se moraš malo bolj metkati

kimi -> Nizkoležeča placenta (13.10.2004 14:07:37)

ne metkati ampak merkati.
Pa veliko sreče ti želim

Anonimen -> Nizkoležeča placenta (13.10.2004 14:49:32)

"Poznamo samo nizko ležečo posteljico in za tako definiramo posteljico, ki je MV bližja kot 4 cm po 28. tednu nosečnosti. Do takrat, če sicer nimate in niste imeli težav, lahko tudi plavate, če želite, po 28. tednu pa je takšna posteljica oblika placente previe in priporočamo "previdnost", čeravno ni definirano, kaj bi naj to bilo. Odsvetujem vsekakor spolne odnose in težja fizična dela ter športne aktivnosti, ob krvavitvi pa mirovanje v postelji (praviloma v bolnišnici)".

To je eden od odgovorov Stanka Pušenjaka na
Med.Over.Net forumu Ginekologija in porodništvo.

Upam, da te odgovor ni prestrašil, bodi pa vseeno previdna.
Srečno!

malika -> Nizkoležeča placenta (13.10.2004 21:54:06)

Jaz sem jo imela-delna previa.Izkušnje?Hja, vse je bilo lepo in prav, dokler nisem v 34 tednu zaradi krvavitve pristala v bolnici. Saj sem se pazila, ampak očitno ne dovolj, ker sem še vedno hodila v službo-tam pa me niso šparali, pa čeprav so vedeli za diagnozo.No vse je bilo ok in do poroda sem imela nato strogo mirovanje, rodila pa sem 6 dni pred rokom-po naravni poti.
Jaz bi ti rekla, da res počivaj. Če še nisi v staležu si ga uredi.In ne dvigaj nič težkega, ne nosi nič težkega, ne skači po stopnicah:)- . Meni je gin prepovedal tudi sp. odnose.:(
Drugače pa obstaja zelo velika verjetnost, da se bo vignila, ker jo dostikrat maternica z rastjo potegne za sabo in tako potem ni nobenega problema. Samo za primerjavo, ko sem bila sprejeta v bolnico(34 teden) je bila posteljica od ustja oddaljena 3 cm ob odpustu pa že 7 cm. To pa naredi rast maternice in počitek.

Zdaj ne vem, če sem napisala vse kar te zanima- no v primeru, da te še kaj zanima me pa kar vprašaj.

Lp:)

Stran: [1]