težave pri zanositvi (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Pikipoki -> težave pri zanositvi (13.10.2004 12:27:42)

Stara sem 30 let, mož pa 28. Že približno leto dni se trudiva, da bi zanosila. Ker do tega ni prišlo, sva odšla k zdravniku.
Pred dvema letoma so mi slikali maternico in je bilo vse bp. Ginegolog se je odločil za nadaljne preiskave. najprej pri možu. Pravi šok. Izvedela sva, da ima premalo število normalnih spermijev. Potem sem imela predglede tudi jaz. Po tistem mi je ginekolog rekel, da je vse v redu, da pa sva verjetno kandidata za umetno oploditev oz. oploditev, kjer vzamejo moškemu spermije in jih vbrizgajo v jajčece. Čakava paše na druge izvide moža (ponovil je pregled).

Sprašujem vas, ali je katera to že dala skozi. Kako hitro ste zanosile? Kam ste šle (LJ, MB)? Kakšne so vaše izkušnje? Kaj svetujete!

Hvala za odgovore.

LP:)

tinkamiška -> težave pri zanositvi (13.10.2004 13:12:12)

Draga Pikipoki!

Kr ne morem verjet kok je tvoja zgodba pdobna moji. Tud jst sem stara 30 in moj možek 28, midva se trudiva sedaj deveti mesec, tud možek je šel na spemiogram in je premalo normalnih plavalčkov in tudi nama so rekli, da sva kandidata za umetno oploditev. Ta teden ali pa mogoče še naslednji ne pričakujem packe:hudicek: in glede na moževe plavalčke je malo verjetnosti, da nama je ratalo. No in (ko),če dobim packo:hudicek: se morava oglasiti k moji G, da nama pove načrt za naprej. Tak, da sem v približno podobnem položaju kot ti. Seveda, pa še vseeno upava, da nama bo ratalo po naravni poti, ker nekje v svoji notranjosti čutim, da nama bo vsak čas ratalo.

Držim pesti, da bodo tokratni izvidi moža dobri in da vama čimprej rata!

Tinka

klarisa -> težave pri zanositvi (13.10.2004 13:24:50)

Dala skoz že 3 neuspešne postopke umetne oz. ICSI.ICSI se opravlja v primeru da je problem pri partnerju ker ti enga plavalčka vstavijo natanko v 1 folikel. Ne vem kolk majo vaši slabe izvide, ker če jih je nekaj več se mogoče lahko dela celo IUI-vzamejo plavalčke in jih vbrizgajo v vagino ob ovulaciji. Pri icsi-ju začne ženska cca.2 dan M vbrizgavati injekcije Dipherelina nato pa še 4. oz.5 dan Gonal(SLO) oz. Menogon(ITA).To traja dokler folikli niso dovolj veliki (UZ), nato ko zrastejo cca.20mm dobiš stop injekcijo čez kakšen dan imaš punkcijo, kjer ti spunktirajo folikle in ta dobre oplodijo s plavalčki. Nato vidijo kako se vse skupaj razvija in imaš transfer (vstavitev) 2.,3. ali 5 dan.Počakaš 14 dni in narediš test. Sam postopek pride okrog 240.000 sit+ zdravila ki stanejo cca.100.000-150.000 sit. Paru pripradajo tudi 4 brezplačni poskusi vendar je treba prej urediti vse papirje in čakati na odgovor konzilija, če greš pa samoplačniško si na vrsti takoj. Pri dr. rešu če se ne motim maš enga brezplačno potem samoplačniško.
Če vaju še kaj zanima, vprašajte!

pa pa :sloncek::sloncek:

tinkamiška -> težave pri zanositvi (13.10.2004 13:42:23)

Klarisa, hvala za odgovor.
Zdej moram sam še čakat in če bo M, bomo šli naprej nasproti pikici:duda:, če pa ne bo M bomo pa itak do zvezd skakali!

Veliko sreče,

Tinka

GoYa -> težave pri zanositvi (13.10.2004 18:56:02)

Pikipoki,
Klarisa ti je ves postopek lepo opisala.
Tudi midva sva kandidata za ICSI. Postopek delamo v PO pri dr. Rešu.
Glede tega kdaj prideš na vrsto. Jaz sem lanskega septembra potožila G da že dve leti ni nič s :duda:. Potem smo imeli prvi spermiogram, pa drugi, pa tretji. Potem jaz HSG in potem še histero in laparoskopijo. Maja letos sva pa prišla do postopka. Uspelo je v prvem poskusu, vendar se žal v 11. tednu končalo.

Želim, da vama čimprej uspe.

LP, GoYa

Pikipoki -> težave pri zanositvi (14.10.2004 13:24:08)

Draga Klarisa!

Hvala za odgovor.
Zdaj prebiram vse, kar se tiče umetne oploditve, čeprav še vedno upava, da bo nekako uspelo kar po naravni poti (sajveš, upanje umre zadnje),
Zanima me, koliko pride, če vse plačaš sam (torej, da si prej na vrsti). Je to tistih 500.000 o katerih sem že slišala?!
Mož je (izvide čakava) opravil dva spermiograma, jaz sem dala skozi laporoskopijo in histoskopijo. Zdaj me zanima, a je potrebno potem to opraviti še enkrat ali gredo izvidi kar naprej k tistemu G, ki opravlja te oploditve.
Midva se bolj nagiva za MB, ker pravijo, da si hitreje na vrsti in da je tudi uspešneje. V bistvu pa še ne veva. V blnišnici (ko sem imela preglede) sem srečala dve nosečnici 8ena je moja znanka, obe sta noseči z dvojčki. Ena je imela več poskusov, drugi je uspelo takoj.

Zato želim tebi in vsem drugim, da bi uspelo in bi čimprej postale mamice!

LP;)

klarisa -> težave pri zanositvi (14.10.2004 13:41:17)

Draga Pikipoki!
Postopek pride 242.000 + zdravila (100.000-150.000) se prav vse skupaj od 350.000-400.000 sit.
Kar se uspešnosti tiče mislim, da imajo vsi kar podobne uspehe, tko da je vseen kam greš. Tudi v PO si na vrsti takoj če si samoplačnik,za ostale kraje ne vem.

Tudi tebi želim da ti rata kar prej ena :duda:!

pa pa

Stran: [1]