|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mango oz. dinja!
16.4.2007 15:51:34   
Anonimen
Jaz bi pa našem 6 mesečniku dala mango za jest...ampak nisem čist ziher, a ga naj skuham in spasiram, ali samo spasiram?

LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mango oz. dinja!
16.4.2007 16:06:16   
muki1
Barby, to je tropsko sadje, ZELO ALERGENO, ne tega dajat pred enim letom.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.4.2007 16:23:15   
Anonimen
Se strinjam s tabo muki1. Ampak sem zasledila v več revijah in knjigah, da se jih daje od 5-6 meseca. Tudi pod OPOZARJAMO (Seznam hrane po mesecih) je mango 5-6 mesecev. Sedaj pa ne vem kaj naj storim....imam jo v hladilniku....

LP

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.4.2007 17:52:30   
Pobalami
Jaz sem mango dala zelo zgodaj. Mešala sem ga z jabolčkom. Sem ga pa pokuhala (v mikrovalovni)in zmiksala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.4.2007 22:10:06   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: barby84
...imam jo v hladilniku....

Katero? Mango je moški sadež, če imaš pa dinjo je pa res ona. Oba imata kar močan okus, s tropskimi sadeži bi tudi jaz počakala do vsaj 8-9 mesecev. Izjema je banana.
Kje si pa zasledila, da je mango primeren za 5 mesecev, če se priporoča polno dojenje do 6 mesecev?

Da ne bo šlo preč, ga kar sama pojej. Mango je zrel, ko je lupina mehka (pa ne preveč) na otip, pa prijetno diši in je brez rjavih lis. Lahko kupiš tršega, pa naj dozori na sobni temperaturi, v hladilniku ga ne hranit.

Sicer pa ga lahko narežeš na kocke, spasiraš in daš sadno kašico, zmešaš z jogurtom ali skuto ali npr. banano.

Sebi pa naredi indijski osvežilni napitek lassi: zmiksaš zrel mango ali dva s tekočim jogurtom, po želji dodaš mlet ingver, cimet in malo medu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.4.2007 23:15:53   
eya
Za kaj zdaj sprašuješ, za mango ali za dinjo? Mango jaz še ne bi dala tako zgodaj, dinjo (oz. melono) pa smo dali kar kmalu, nekje pri 7 mesecu.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.4.2007 7:47:14   
Anonimen
Se opravičujem vsem...komaj zdajle sem opazila....mislila sem na melono in ne na mango....

V Paparici sem zasledila, da od 5 meseca dalje...Putka hvala za nasvet, bom res sama pojedla...mali bo pa še malo počakal....

LP

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.4.2007 22:11:14   
solatja
melone še nisem dajala, ker še ni sezona in so verjetno res okusne in polne vitaminov user posted image user posted image , mango pa sem dajala, ko je bla stara nekje 7 mesecev in ni bilo nobenih posledic. vendar ne smeš dajat prevelikih porcij, ker res lahko pride do reakcij (naša je bila malo rdeča okoli ustk). dajala sem pa kar surovega, spasiranega (včasih s skutico), ali pa kar po koščkih, da je grizla. zdej sem ga pa nehala dajat, ker že dolgo nisem dobila nobenega primerno zrelega in vsi so polni nekih vlaken, pa še podražili so se. sem pa dajala po nasvetu paparice in tud moja zdravnica mi ga ni odsvetovala. nisem nič pomislila, da bi lahko bilo kaj narobe.user posted image kolikor vem, se (limone, pomaranče, mandarine, grenivke in kar je še križancev tega) inodsvetujejo agrumi (zaradi kisline) do prvega leta starosti kivi ter jagode, ker so alergeni. ananas mi je npr. svetovala pediatrinja na pregledu pri prvem mesecu, da ga naj jem, da ni težav z njim, da ne povzroča krčev ipd. pa se ga tud daje pred prvim letom. user posted image user posted image nisem pa res noben strokovnjak. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.4.2007 13:30:59   
eva10
Se pridružujem mnenju Solatje. Enaka navodila od pediatrinje oz. patronažne sestre sem jaz dobila. Jaz sem mango dala pri 6-ih mesecih  - ni bilo nobenih reakcij. Melono prav tako, ampak mu ni bila všeč, tako, da tega ne dajem več.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.4.2007 9:52:01   
klaja
Jaz sem ji pa dinjo dala pri 6 mesecih in jo zelo rada je.
Mango pa sma probali pri 7 mesecih in ji je bil okus tudi zelo všeč.

(odgovor članu eva10)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?