Strawberrie Cherrie -> RE: čokoladna torta (16.4.2007 16:01:06)
|
Biskvit: 4 jajca 125g sladkorja 1 vanilij sladkor 75g moke 75g škroba 1 žlico kakava 1 žlico mletih mandljev ____________________________________ Nadev: 460 g hrušk (kompota, iz pločevinke) 10listov želatine 150ml mleka 2 žlici sladkorja 1 steklenička vanilijeve arome 1 žlica kakava 250 g čokoladnega jogurta 600 ml smetane _____________________ okrasitev: 200ml smetane 1 urjevalec za smetano kakav 100g kuverture žlička sladkorja v prahu Pečico segrejte na 180° (ventilatorsko na 160 °). Za pripravo biskvita stepeš jajca, 3 žlice vroče vode, sladkor in vanolij sladkor. Zmešaš moko, jedilni škrob in kakav, ter mešanico dodaš jajčni peni. dodaš še mandlje in vse skupaj premešaš. Maso daš v model in jo približno 30minut pečeš v pečici. Po koncu peke biskvit vzameš iz pečice in ga ohladiš, nato odstraniš okvir modela in biskvit prevrneš. Biskvit vodoravno prerežeš. Spodnji del položiš na krožnik/pladenj za torte in ga obdaš z okvirje modela. Za pripravo nadeva odcediš hruške, želatino pa namočiš v hladno vodo. Segreješ mleko, sladkor, vanilijevo aromo in prsejan kakav. Želatino iztisneš in jo raztopiš v mlačnem melku. Primešaš še jogurt in čvrsto stepeno smetano. Polovico kreme zliješ na biskvit v modelu, jo pogladiš, preko pa položiš hruške. Nanje namažeš še drugo polovico kreme in pokriješ z drugim delom biskvita. Torto postaviš v hladilnikza najmanj 4ure, nato odstaniš okvir, smetani dodaš utrjevalec in 1 žličko kakava, nato jo čvrsto stepeš. Z njo premažeš torto. Koverturo nastrgaš in posuješ po vrhu [sm=smiley1.gif] Je pa res, da se moraš povsem držati recepta, pa pride FENOMENALNO - edinole jaz dodam še pri nadevu 1 urjevalec za smetano, pa je božansko [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|