Nujno angleščina (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja

Sporočilo

nas5 -> Nujno angleščina (16.4.2007 12:17:26)

Moj sin hodi v 3. razred/9. Pri angleščini jemljejo npr. :her in his, odgovarjajo na vprašanja what*s this? in podobno. Vidim pa da nima pojma, sploh mu ni jasno zakaj se gre. Rada bi mu našla vaje kje na spletu, na učiteljski ni nič. Sicer znam angleščino, ker pr ta večjem ni težav, tukaj pa zmrznem. Pomagajte mi!!! Prosim!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Dream -> RE: Nujno angleščina (16.4.2007 13:05:47)

Lahko poiščeš kakšne tekste pa zbrišešp ven her/his besedice, pa naj vstavlja. Tudi v knjižnici je dosti angleških knjig za otroke, pa ti je lahko tudi to v pomoč.

facka -> RE: Nujno angleščina (16.4.2007 13:24:25)

poglej, če na strani www.otroci.org kaj najdeš

dulcinea -> RE: Nujno angleščina (16.4.2007 13:31:02)

A ni angleščina šele v 4.devetletke?

To misliš, da na vprašanje What's this? odgovorijo z It's his/her pencil. Tako misliš?

Narišeš al pa kopiraš slikce fantov in punčk in zraven nek predmet, ki zanj pozna izraz in pol odgovarja na vprašanja. Al pa napišeš besedilo, kjer manjka his/her in daš v oklepaj neko žensko ali moško ime. Recimo: This is ____________ (Maja) pencil. Tako ve, da mora na črto napisat za žensko, torej her.

Če imaš še kako vprašanje, pa mi kar na privat piši. Jaz učim TJA v 4./9, kjer imajo to prvo leto. Delamo pa po učbeniku Happy Street.

romy -> RE: Nujno angleščina (16.4.2007 13:57:23)

Kaj v tretjem razredu imajo že angleščino? Al hodi na kakšen tečaj?

arielca -> RE: Nujno angleščina (16.4.2007 14:05:40)

Tudi jaz učim angleščino, delam po učbeniku My Sails in mi lahko pišeš na privat, če kaj potrebuješ.

V učbeniku in DZ Chatterbox imaš luštne vaje za 'his' in 'her'.

Anonimen -> RE: Nujno angleščina (16.4.2007 14:30:19)

Naš hodi v 4. razred devetletke in tudi tole jemljejo.
Doma se že kar moramo pogovarjati v angleščini.
Jas mu čist najbolj enostavno ponavljam
her njena, če je ženska
his   njegova, če je moški

he   moški     on
she ženska    ona

In ga sprašujem, kako se reče ona ali njena
                                                  on ali njegov

Samo to sva ponavljala najprej brez stavka, da je dojel kaj to pomeni, kasneje pa s stavkov.

Sam se mi pa čudno zdi že 3. rD in angleščina.

nas5 -> RE: Nujno angleščina (16.4.2007 15:26:43)

Ja punce, že v 3 razredu jo imajo. Ta večji poba je imel angleščino šele v 4. Nimam pojma zakaj tako hitijo. Sam te otroc po moje še niso za tuji jezik. Al pa sam naš ni.

Stran: [1]