lysa -> RE: Spanje dojenih otrok ponoči? (18.4.2007 21:11:52)
|
Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bo naslednji teden star 4 mesece in do sedaj je vse noči pridno prespal. V zadnjih dveh mesecih je pa sploh milina, ker gre spat okoli 20. ure in spi do pol sedmih zjutraj. Vmes se zbuja le za hranjenje (2-3x). Drugače pa je dojenček, ki so ga mučili vetrovi, napenjanje in krči od rojstva dalje. Ponoči še vedno spi v najini postelji. Se ne uspava z dojenjem, ampak v naročju ali pa ga dam v posteljico, če je zelo dobro razpložen in zaspi sam od sebe (takrat gleda slikici medvedka Pu-ja in Pujska, ki ju ima nalepljeni na steni). Če zaspi v posteljici, ga potem po prvem nočnem dojenju vzamem k sebi. Dojim ga pa kar leže. K sebi ga vzamem zato, ker se potem ne zbuja z jokom (ko mora jesti), ampak le malo postoka. Kar se tiče polaganja v posteljico, ko zaspi med dojenjem - to prakticiram pri njegovem popoldanskem spanju in se mi ne zbuja. Mogoče malo poškili, ampak potem nazaj zapre oči. Danes pa sem ga vzela k sebi v posteljo, ker sem bolna in je spal neverjetne 3 ure (do sedaj največ 2 uri). Glede krčev - moja nečakinja jih je dobila pri 3 mesecih vsak dan ob 3h zjutraj. Mogoče ima tudi tvoja punčka blage kolike. Moj fantek ima krče že od rojstva in sem preizkusila veliko prijemov, vendar na koncu so se še najbolje obnesle Mylicon kapljice. Kakšnih 3x pa ga je ponoči tudi napenjalo (se ni mogel pokakati) in sem mu pomagala s termometrom v ritki.
|
|
|
|