|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   S čim začeti?
15.4.2007 8:10:04   
Strawberrie Cherrie
No, kmalu bo tudi pri nas prišel čas, da bomo začeli postopoma uvajati GH.
Pa ugotavljamo punce med decembrčicami, da eni svetujejo zelenjavo, drugi pa sadje.

S čim ste začele ve - zelenjava ali sadje? Koliko in kaj natančno?
Pa pri katerem mesecu?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: S čim začeti?
15.4.2007 8:16:48   
Anonimen
Jaz sem začela pri 5 mesecih in sicer s sadjem. Čeprav eni pravijo, da je boljše začeti z zelenjavo. Stvar lastne presoje. Začela sem s kuhanim jabolkom, potem banano, hruško. Nato sem mu dala korenček kar z jabolkom (prvič pa samega), nato cvetačo (prvič samo, potem z jabolkom), sedaj smo spet na sadju in sicer na slivah.

Prvič moraš dati samo malo (1 žličko), potem pa čedalje več. Pa vsako živilo uvajaj najmanj 4 dni (da se navadi okusa in da vidiš kako je zaradi alergij in prebave).

Pa veliko užitkov ob GH.

LP

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.4.2007 8:19:30   
Strawberrie Cherrie
A korenček ga je zaprl?
Ali je ok=
Kar jaz mu sedaj dajem malo korenčkovega soka, pa nisem imela problemov z zaprtjem?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2007 8:37:11   
Udb
Začela sva s jabolčno čežano, pa bučkami, korenčkom, cvetačo, krompirjem. 

Neposredna povezava do sporočila: 4
15.4.2007 9:36:46   
Anonimen
Naš škrat ima ful dobro prebavo že od samega začetka, razen na začetku uvajanja GH je bilo malce problemov (2 dni ni kakal), potem je bilo pa spet ok. Ni ga zaprla ne banana, ne korenček. Da pa ne govorim kaj dela po slivah (ful kaka in zelo smrdi user posted image ). Tako, da če bo zaprt, poskusi s slivam.

LP

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2007 9:41:29   
Anonimen
Sadje.

Mislim, da banane in kuhan kompot iz jabolk. Katero je primerno za prvo uporaba, sem gledala kar na Frutek, od 4. meseca naprej.

Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2007 10:01:55   
Strawberrie Cherrie
Mič, če pa pravijo da tropskega sadja sploh ne do 6meseca - banana je tropski sadež?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.4.2007 10:06:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Mič, če pa pravijo da tropskega sadja sploh ne do 6meseca - banana je tropski sadež?

Hmmmm.... user posted image

Jaz bi prej rekla, da ne agrumov (pomaranče, kivi,...).

Neposredna povezava do sporočila: 8
15.4.2007 10:08:18   
Strawberrie Cherrie
V bistvu povsod je drugače.
Saj pravim, meni je patronažna rekla, najprej zelenjava (po 4msecu), šele po 5mesecu sadje.
Ker ne mislim začet z uvajanjem GH pred 6mesecem, ker ima mali mojo mleko zgleda dovolj, sem pa itak ful zmedena, kaj mu najprej ponudit.
Pomojem bom začela kar s kakšnim brokolijem, pa potem čežajno iz jabolk.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.4.2007 10:18:48   
Anonimen
Z jabolčno čežano ne boš nič falila.

Neposredna povezava do sporočila: 10
15.4.2007 11:06:10   
kjava
Najprej svetujejo zelenjavo zato, ker je sadje boljšega okusa in naj potem ne bi maral zelenjave, če bi prej poskusil sadje.
Ampak mislim, da je to od otroka odvisno. Naš ni preveč rad jedel GH, pa sem mu pač dala kar je hotel, nisem mu zelenjave tiščala. Je pa res da je še vedno ne mara.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.4.2007 12:51:27   
NRMM
Najprej sem ji dala za poizkusit korenčkov sok od hippa in to pri slabih 4 mesecih,potem je dobila pretlačen korenček,nato cvetačo,bučke,kuhana jabolka,hruške,banano,krompir,bučke,kivi,melono,papajo,brokoli. Vsak nov okus sem ji dajala na 2-3 dni,da sem videla,če je na kaj alergična.

Po vseh teh sprobanih okusih sem začela med sabo mešati zelenjavo,pri 5,5 mesecih je pa po nasvetu pediatra začela dobivati vse za jest,tudi meso,rumenjak,jagode itd itd.Od teh mesecev dalje je začela jesti tudi surovo sadje.

Mi smo imeli pred GH velike probleme z kakanjem,ko smo uvedli GH je veselo začela kakat tudi po 2x dnevno user posted image ,prej na adaptiranem mleku pa 1x na 4 dni user posted image .

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.4.2007 13:18:01   
Strawberrie Cherrie
No, jaz tale Hippov korenčkov sok že dajem, in bom kar nekaj časa ostala na tem.

Punce, najlepša vam hvala user posted image user posted image Bom tudi jaz takrat verjetno začela z eno zelenjavo, pa potem postopoma do sadja, ker si res želim, da bi moj otrok jedel tudi zelenjavo, da ne bo potem celo življenje kompliciral, kako ne bo tega korenčka in tistega graha.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.4.2007 23:27:55   
eya
Najprej sem začela s korenčkom (ga ni nič zaprl), nadaljevala pa z jabolkom in banano. Aja, uvajala sem pri 5,5 mesecih.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

Neposredna povezava do sporočila: 14
16.4.2007 19:38:23   
miska2004
Mi smo stari dobrih 5m, odločila sem se za zelenjavo, ravno zato, ker je bolj "zanič" kot sadjeuser posted image  Začela sva s korenčkom, pa ga je full matralo po njemu, zdaj sva na bučkah. V načrtu imam še krompir, pa kolerabo, mogoče potem tudi cvetačo, potem bom korenček zmešala s krompirjem, šele potem bova šla na sadje.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.4.2007 22:22:20   
solatja
l_p, naj te potolažim, da to, kar mu bo zdej všeč, nikakor ne pomeni, da mu bo tudi kasneje. user posted image user posted image user posted image mislim, da marsikera mama lahko potrdi, da so otroci jedli kot majhni vso zelenjavo, pol pa se je niso več nič pretaknili. naša ni skor nič jedla, zdej se ji je pa odprlo in je prav bljak, ampak zdrave stvari. pa nikakor si ne delam iluzij, da bo čez 5 let še vedno z veseljem segla po zelenjavi. user posted image user posted image se mi zdi, da moraš pri uvajanju dajat tisto hrano otroku, ki mu je všeč, ki mu paše. magari več take, v katero potem počasi vmešaš še kej manj dobrega. user posted image user posted image mamine zvijače, ja.user posted image drugače se mu lahko zagabi vse na žlico in boš mela težave pri uvajanju.
sama sem začela z jabolčnim sokom iz svežih jabolk, pa ni šlo, pa pol samo jabolko, pa tud ni šlo, pol se je pa kr razživela ob frutkih in kupljenih kašicah. pa smo pač to jedli, dokler ji ni zapasalo še ostalo. če pa ne boš mela težav že na začetku, ti pa priporočam, da vsaj en čas vztrajaš na zelenjavi. nekateri pač radi jejo vse od samega začetka.

konc romanauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.4.2007 9:45:43   
Strawberrie Cherrie
Hvala punce.
Sem se odločila, pa mu dala malo kuhane in miksane jabolke. No, pogoltnil ni nič, face je pa zraven take delal, da sem se orng nasmejala user posted image ... pomojem mu še manjka kakšen mesec, da bi on to jedel user posted image

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.4.2007 16:27:37   
solatja
js vem, da sem začela prehitro... po nasvetu pediatrinje pri 4,5 mesecih... pa ni nič konkretnega jedla 2-3 mesce po začetku uvajanja... mi je blo kr žal, ker me je že začelo najedat... je bilo očitno moje mleko dovolj...če bi user posted image poslušala in prisluhnla njenim željam, bi blo verjetno glih tk vse ok... 

Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?