novorojenček in prebavne težave? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Babsy -> novorojenček in prebavne težave? (15.4.2007 5:38:40)

Jutro!
Naša dojenčica ima dva tedna. Že od vsega začetka se zdi da ima prebavne težave. zdi se, da zelo veliko poje (se dojiva) in če se potem ne pokaka, jo tišči v trebuščku in joka oz. kriči. Da ji nekaj ni prav v trebuščku se vidi tudi po tem, da ob joku k sebi vleče tudi noge in brca. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
V porodnišnici so mi rekli, da preveč poje in da se črevesje še uravnava. Patronažna mi je rekla, da naj pazimo pri rednem podiranju kupčkov, dvignjenem vzglavju in podobno. Napila se je tudi veliko plodovnice in takšni dojenčki tudi več polivajo, kar je tudi res v našem primeru.

Če povzamem, nič od predlaganega ne deluje, jok pa postaja vse pogostejši in dolgotrajnejši.

Je kdo imel podobne težave? in kako ste jih rešili?

Starejši sin je imel prebavne težave in kolike, vendar se ni pričelo prej kot pri enem oziroma dveh mesecih, zato me to še bolj skrbi.

Hvala in mirne noči vam želim.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




lenika -> RE: novorojenček in prebavne težave? (15.4.2007 7:51:52)

Nekateri otroci imajo krče že od rojstva. Nič skrbet, vse to je normalno in izgine. Če [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in pretirano ne poliva, se ni potrebno sekirat.




Anonimen -> RE: novorojenček in prebavne težave? (15.4.2007 9:39:06)

Mi smo imeli krče 10. dan po porodu. Kakal je ful, ampak ga je napenjalo, pa sem ful pazla kaj sem pojedla. Pa še kupčka ni znal podirati do prvega meseca. Saj bo minilo.

LP




bilbo -> RE: novorojenček in prebavne težave? (15.4.2007 9:45:40)

mi smo imeli krčke že 4 dan po rojstvu, tako da.
Uporabljamo pa lefaxin še zdaj, ker jo še zdaj zelo mantrajo - stara bo jutri 2 mes.




Izabela_07 -> RE: novorojenček in prebavne težave? (16.4.2007 12:10:11)

Tudi mi smo imeli krče teden dni pio rojstvu. Ampak z mojo strogo dieto približno dva tedna se je stanje umirilo. Zdaj jem že spet skoraj vse in zaenkrat nam dobro kaže [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sisi80 -> RE: novorojenček in prebavne težave? (16.4.2007 14:09:23)

Krči so nekaj normalnega, čeprav je za starše zelo mučno, ko poslušamo jok otrok. Pomagajao kapljice (koroške, avstrijske), masaže, cartanje, včasih pa nič. Ampak enkrat vse mine.




Stran: [1]