Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Nisem brala drugih odgovorov, rada bi ti povedala samo svojo izkušnjo... Ko sem se poročila (bila sem že noseča), sem vedela, da bo moj mož bolj malo doma. Je "fizikalec" s svojim lastnim podjetjem, ker nima izobrazbe mu drugega kot "furati" lastno firmo ne preostane. Lastno podjetje pa žal pomeni veliko dela, da lahko konec meseca plačaš račune in daš delavcem plačo. Naj ti povem, da ga pred 17h nikoli ni doma, ponavadi pride šele okrog 18h ali kasneje. Pa tudi potem je doma potrebno še en kup papirologije, ki mu jo tudi sama pomagam "poštimati". Zdaj ko imava otroka, je zadeva enaka. On je vseneo malo doma, mogoče več kot prej, ampak vidim, da se mu kr srce trga, če ne vidi sina, preden gre spat, žalosten je, če se sinko hoče stisniti k meni ponoči, ko joka, in ne k njemu. Hudo mu je, da ne more bit toliko z njim, a se takrat ko je z njim, plazi po kolenih za njim, se skrivata, oči je najboljši "konjiček",....Oče je za mojega sinka zlat in nagrada, mama pa samoumevna. Ampak kljub prepirom, ki se zaradi "pomanjkanja" časa na račun službe razvijejo sem ter tja, lahko rečem iz dna srca, da sem srečna. Srečna ker me mož ljubi, ker obožuje najinega otroka in ker mu tisti skopo odmerjeni čas, ki ga preživi z družino pomeni vse na svetu. In nikoli, mogoče (2× na leto za kak rd) ne hodi po gostilnah, pijačah, ampak komaj čaka da odhiti domov v objem k nama. Rada bi ti povedala, da ni toliko važna količina časa, ki jo nameni tvoj partner tebi in kasneje tudi tvojemu otroku, pomembnejša je kvaliteta. Ali bi raje imela parterja, ki bi prišel domov ob 15h, se ulegel na kavč, ne postoril ničesar, otroka samo na daleč gledal, kako se igra in se ne vključil v igro, ali partnerja, ki bi prišel domov recimo ob 17h ali 18h, in bi se tiste dve urici pred spanjem otroka tako maxsimalno potrudil za kvalietno preživet čas z vama. Jaz še vedno raje izberem drugo varianto. Tole si pa, anonimna, tako lepo napisala, da sem se tudi jaz čisto raznežila. Pa zakaj si anonimna? Meni se zdiš zelo, zelo pametna punca in zato pa res ni treba biti anonimen. Pa ne, da te obsojam, samo nekako bi rada vedela, komu so trenutno namenjena moja topla čustva. Ampak kakor želiš, nič hudega.
|