sanjula -> RE: alergija-kaj sploh kuhati? (12.4.2007 15:28:01)
|
Se absolutno strinjam s piščancem. Vsemu naštetemu se v prehrani najbrž ne boš mogla izogniti, glede na to, da je otrok na toliko stvari alergičen, zato če se odločiš, da vseeno uporabljaš zelenjavo (tako kot smo se mi) ali sadje, uporabljaj tisto, ki je nizko alergeno. Smo pa mi ugotovili,da imajo pri vsej zadevi z alergijo največ zraven glivice, ki bujno rastejo in se razvijajo tako kot je Piščanc napisala ob beli moki, sladkorju, zato smo mi to umaknili, ker smo tudi prišli do tega, da ko je otrok to užival je takoj slabše odvajal blato in posledično se je alergija vrnila oziroma poslabšala (glivice tudi precej vplivajo na odvajanje blata). Zaradi uporabe nizko alergene zelenjave (občasno) pa se alergija ni slabšala. Obstajajo tudi testenine, moke in kruhi brez glutena, tako da si probaj še te zadeve dobit. Kako pa je s kozjim mlekom? Je pa res grozno, ker je toliko alergenih stvari, ampak po terapijah bo detetu sigurno bolje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Srečno!
|
|
|
|