lidijat -> RE: KRST!!! (11.4.2007 12:37:34)
|
Mi smo s krstom kar pohiteli, imeli smo ga 18. marca (je bila stara dobra 2,5 meseca). Smo šli pa po krstu domov na aperitivček (hja, tudi to mora biti) potem pa na kosilo v gostilno, ker ni bilo ravno za piknik imet, drugače pa se odloči, kakor bo tebi lažje izvesti. Potrebuješ krstno svečo in prtiček-mi smo oboje kupili v trgovini Zvon na Resljevi (če si iz Lj.) www.trgovinazvon.si. Kar se botrov tiče pa župniki ponekod malo komplicirajo, drugje pa spet ne. Eni zahtevajo, da sta botra mož in žena in da sta cerkveno poročena, drugje spet niso tako zahtevni. Pri nas sta šla za botra oba moja mlajša brata, ravno tako kot pri prvem otroku. Smo bili prav simpatični. Izberi si botre po svoji presoji, pa malo le preveri, koliko zakramentov imajo opravljenih. Pri nas ni bilo panike, ker živimo na vasi in smo s tem hočeš-nočeš gor rasli. Midva sva tudi cerkveno poročena, botra sta pa itak samska. Za oblačilo nisem prav komplicirala, ker smo imeli povrhu oblečen kombinezon v beige barvi, ker je bilo še hladno, spodaj je imela kompletek-slučajno bel, ki ga je imela tudi za domov iz porodnišnice. To je to. Upam, da sem kaj pomagala. Pa lepo opravite.
|
|
|
|