izračun bolniške?! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

eva1 -> izračun bolniške?! (11.10.2004 23:36:58)

Oj!
No, mene pa mel mede ta mesec, k je bila plača(sem na bolniški) veliko manjša kot pretekli mesec:(!
No bolniški sem že od sredine julija! Kot mi je znano obračunavajo bolniško 90%, za mesec avgust sem dobila plačano bolniško tako kot sem računala, za mesec september pa je denarja kar 15.000 sit manj kot prej! Od kje takšna razlika? Je možno, da do razlike pride zaradi tega, ker sem bila v mesecu avgustu še nekaj dni v breme delodajalcu, v septembru pa je vse izplačeval zavod? A so se mogoče zmotl?
Kaj mislite? Pomagajte mi prosim!
Lp, Eva 17t in :duda:

Lunca1 -> izračun bolniške?! (12.10.2004 8:51:03)

Ne vem če za daljšo bolniško ne dobiš 80%?? Pa nisem čisto prepričana.

Lp Lunca

cekrček -> izračun bolniške?! (12.10.2004 9:48:30)

Eva 1 :miska:

Jaz sem ravno tako od julija na bolniški in se mi je pozalo pri plači za 10.000 sit med avgustovsko in septembersko plačo, ker prvi mesec te še plača tvoj delodajalec, če pa si več kot 31 dni na bolniški, gre vse skupaj na komisijo in takrat te plačuje država.Bolniška od države je pa 80%.Vem pa da se vsak tolar zelo pozna, a ne?:(

Lep dan ti želim :metulj::metulj::metulj:

KL -> izračun bolniške?! (14.10.2004 14:31:53)

Ni čisto tako. Bolniška je 90% tudi po 30 delovnih dneh, vendar morate pa se za osnovo vzame povprečje enega leta nazaj. Se pravi če si imela manjšo plačo v letu 2003 bo tudi nadomestilo manjše.

Stran: [1]