Anonimen
|
Ja, meni tudi težave dela tole oblačenje za razgovore. Zdej iz mojih izkušenj lahko povem, da se oblečem odvisno glede na "resnost" delovnega mesta. Če je le možno, se prej pozanimam kakšen je tudi kolektiv. Na razgovorih, kjer je večinoma mlad kolektiv pride v poštev športna eleganca - in moram rečt, da so tiste, ki so se pojavile s strogimi kostimi izpadle skoraj smešno. Potem sem bila na razgovoru v DZ - tam se mi je zdelo, da so popolnoma vsi v "reklcih" (kostimih), zato se mi je zdelo primerno, da se tudi sama tako oblečem in res nisem falila. Pred leti, ko sem bila na Upravnem sodišču so bile punce oblečene v jeans. .. čisto odvisno od delovnega mesta in okolja, res. Mogoče če ti bo pomagalo: če delovno mesto zahteva veliko kontakta s strankami oz. ljudmi (razen med. sester, prodajalk, čistilk, policistk...ki že po defoultu nosijo "delovne obleke") je zelo pomembno kakšen je tvoj zunanji videz in obleka - npr. delavke na pošti, banki, uradih,...Pri ostalih pa se mi zdi nepotrebno obleči kostim, urejenost se pa vedno pričakuje. Aja, kaj bom sama jutri oblekla? Delovno mesto bo zahtevalo kontakt s strankami, vendar pa je kolektiv mlad. Tudi šef je mlad, skoraj mojih let. Mislim, da bom izbrala športno elegantno obleko - športno elegantne hlače s svetlimi črtami, belo majčko s 3/4 rokavi, bele mokasinke.
< Sporočilo je popravil caffee -- 9.4.2007 22:05:05 >
|