Bolan in manj lačen (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lysa -> Bolan in manj lačen (9.4.2007 15:02:48)

Moj 3,5 meseca star sinček je zbolel (kašelj in smrkanje, vročine nima več) in opazila sem, da sploh noče veliko jesti. Prej je izpraznil obe dojki na obrok, sedaj pa še ene ne izprazne. Odkar je bolan ga tudi veliko zvija, medtem ko se hrani (sliši se pretakanje v želodčku-črevesju) in potem preprosto začne jokati in noče več jesti. Je imela katera podobne izkušnje? Malo me skrbi, še posebno zato, ker vsi pravijo, da bi moral spiti veliko tekočine, ko je bolan. Ampak tudi čajčka noče piti.




Jančika_ -> RE: Bolan in manj lačen (9.4.2007 21:42:04)

Otroci imajo še nekakšen prvinski občutek, ki jim veleva, da ob bolezni ne obremenjujejo telesa še dodatno s prebavljanjem hrane. Seveda je hudič, ker taki miceni hitro dehidrirajo, pa tudi nam mamam je težko gledati, kako otrok nič ne je. Naš tavečji (2,5 let) je za božič zaradi rota virusa dehidriral in pristal v bolnici na infuziji, na koncu pa je zgledal kot okostnjak, ker je bolj pri suhcenih.

Trenutno pri nas tamali (9 mesecev) preboleva nekakšno trebušno virozo, en dan je bruhal in dva dni driskal, pa sem tako zelo vesela, da je imel toliko zaloge (pred boleznijo je tehtal skoraj 11 kil in je bil pravi mali Buda), ker ga je vidno pobralo. Jedel ni skoraj nič, dojil se je komaj kaj, pa tudi tekočino sem mu morala bolj ali manj vsiliti. Najlažje mi uspeva z brizgalko, ki je bila priložena nekemu sirupu - dam mu jo v usta in sicer malo stran od jezika, tako bolj zadaj, upam, da si predstavljaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], skratka tako je manj verjetno, da bo izpljunil.

Mogoče lahko poskusiš še po žlički, vsak požirek je dragocen. Držim pesti, da se mali kmalu pozdravi.




lysa -> RE: Bolan in manj lačen (10.4.2007 9:07:14)

Res hvala za nasvet z brizgalko. Te ravno nimam, ampak mogoče bi uspelo tudi z injekcijo. Sem pa vesela, da se vsaj ponoči (med spanjem) hrani tako kot ponavadi. In hvala bogu, da ima tudi moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dovolj maščobne zaloge, ker je bolj pri debelušnih.




Stran: [1]