nasilje (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> nasilje (8.4.2007 18:59:25)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]psihično, fizično
Fizično nasilje običajno spremlja tudi psihično nasilje: poniževanje, izsiljevanje, grožnje, nadziranje. Ob obravnavanju pobud ugotavljamo, da je zaščita žrtev slaba zlasti pri nasilju v družini. Zakonodaja ne daje dovolj poudarka varstvu žrtve, ki si ob nezadostni pomoči države sama pogosto ne zna pomagati, kar vpliva na to, da ženska ostane v okolju, v katerem je soočena z nasiljem, ali pa se zaradi nerešenega stanovanjskega problema vanj celo vrne.
Ženske pa molčijo zaradi??????????
Kako mi tole deluje resnično.

Anonimen -> RE: nasilje (8.4.2007 20:27:20)

Ženske pa molčijo????Zakaj???
Največ zaradi otrok.Pa zaradi groženj mož,ki jim grozijo da jih ubijejo,če jih zapustijo ali prijavijo.
Poznam en tak primer nedolgo tega nazaj sem zvedela kar bi si najmanj mislila,ker so videti čisto normalna srečna družina.Nisem mogla verjet.Še svetovala sem ji naj ga prijavi na policijo vendar ne upa,ker ji je že v naprej povedal,da jo bo nekje dobil in ubil.In????Policija  v takih primerih pozove le moža na zaslišanje in kaj se zgodi potem,ko pride domov k ženi???
Nekatere pa molčijo iz sramu,ker jih je sram priznat.In tudi dosti tega,da se to dogaja je kriv naš preljubi sistem.Ker dokler ne stori nič ne moejo ukrepat.

TONČI. -> RE: nasilje (8.4.2007 21:27:24)

Sem delala enkrat na eni šoli. Čistilka je bila vsak dan bolj fuč. Jo vpašam zakaj. In mi pove, da jo mož tepe, otrok jo brani in potem jo dobita oba. Zakaj se ne odseliš oz. ne prijaviš, sem jo vrašala. Kam naj grem? Če ga prijavim, pridejo policaji on se dela lepega, potem ko pa odidejo jih še bolj fašem. S tako malo plačo pa nimam kam iti. Sociala pa pravi, da naj se znajdemo. Jaz sem jo hotla kar k sebi vzet.

trojči -> RE: nasilje (9.4.2007 14:12:49)

Tonči, kaj pa varna hiša?

Danes ni več razlogov, da bi ženske ostajale v takem razmerju. Otrok dobi preživnino in otroški dodatek, on plačo z dodatki. Komot se da preživet. Tudi v najemu.

Take matere je treba poučit, osvestit. Ponavadi se ne zavedajo ali nočejo zavedati, da delajo škodo otrokom. Če so šibke, imajo še vedno odgovornost do otroka.

trojči -> RE: nasilje (9.4.2007 14:15:38)

Aja, tudi orožni list lahko dobiš, če se počutiš ogrožen. Vprašala sem znanca policista, ko sem nosila velike vsote denarja vsak dan na SDK, kako je s tem. Rekel je, da samo vlogo napišeš.

TONČI. -> RE: nasilje (11.4.2007 22:09:02)

Tonči, kaj pa varna hiša?

V varni hiši so otroci. V materinskem domu, al kako se temu reče so pa mame z otroci. Ampak tam so lahko najdle do 3mesecev. Al do pol leta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]