Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 10.4.2007 13:52:55
|
|
|
|
janja
|
Solero jaz bi pri pripomočkih za nego novorojenca dodala (poleg tistega kar je napisala Lunca2) še: - fiziološko razstopino (se mi zdi bolj primerna (od alkohola - alkohol preveč nadraži kožo) za čiščenje popka in noska), - zložence (po domače gazice) isto za popek, lahko za čiščenje - ponavadi se iz popka, ko štrcelj odpade še nekaj časa rado kaj pocedi - sploh če ima otrok krče. Z zložencem namočenim v fiziološko razstopino popek nežno obrišeš. - vatirane palčke - z njimi odstraniš nečistočo iz popka na bolj zgubanih mestih. Sicer pa ti bo vse povedala patronažna sestra, ko pride. Lep dan
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 10.4.2007 14:01:41
|
|
|
|
lunca2
|
Ta seznam, ki sem ga dodala je iz neke revije! janja sej čisto zastopim, da je bolje fiziološka raztopina a pravijo, da se bolje očisti popek z alkoholom, ker fiziološka je drugače voda in sol. No sej jz ne vem kaj je bolje za očistit popek ker še nimam otroka (je še v trebuhu). Za očistit nosek pa je res bolje fiziološka raztopina. Vidiš nam je patronažna rekla, da je bolje alkohol za čiščenje popka. Zgleda da ima vsak svoje. (to nam je rekla v materinski šoli).
17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!
|
|
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 10.4.2007 14:31:15
|
|
|
|
janja
|
Lunca2 nikogar nisem hotela o nečem prepričevat. Povedala sem iz lastnih izkušenj. Tudi sama najbrž veš, da alkohol draži kožo, lahko pa jo razkužiš. Ampak včasih pride popek umazan ravno na bolj nedostopnih delih (pregibih) in takrat je najbolje vliti malo fiziološke razstopine, da se omehča, potem ga obrišeš in še vedno lahko razkužiš z alkoholom. Kako boš ti čistila otrokov popek je torej čisto tvoja stvar. Je pa res, da eni povedo tako, drugi pa spet drugače.
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 10.4.2007 14:37:16
|
|
|
|
lunca2
|
Sej vem, da nisi hotela nikogar prepričevat tudi jaz sem samo povedala kot sem izvedela. Vem pa tako kot si rekla, da alkohol draži kožo. Tudi meni se zdi bol uporabna fiziološka in tudi kože ne draži. Jaz ti dam čisto prav glede tega.
|
|
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 10.4.2007 18:20:50
|
|
|
|
skuštrana
|
Mene pa zanima, kje spi dojenček, ko ga prineseš domov? V katerem prostoru in na kakem mestu v prostoru naj bo postavljena posteljica? Blizu okna, vira toplote, pohištva, rož...? In ali lahko spi na istem mestu podnevi in ponoči? In ali mora biti podnevi in ponoči ista temperatura v prostoru? Hvala za odgovore. Naša Liza je spala pri nama prve 3 mesece, ker sem jaz bolj lene sorte in se mi ni dalo za vsako dojenje vstajat . Pa še fajn sem se počutila, če je bila zraven mene. Potem je pri 3 mesecih,po sili prilik, dobila svojo posteljico - brez problemov. Koška nismo imeli. Najboljše, da posteljico za začetek postaviš čim bližje vajini postelji, stran od vira toplote, ne na prepihu,...Glede T prostora je fajn, da je malo višja kot pa za nas. Mi smo imeli cca 25 stopinj v dnevni in pa okoli 20 v spalnici. Smo pa mi v materinski šoli dobili en tak pildek na katerem je pisalo kako naj bo dojenček pokrit glede na to kolika je T v prostoru. (19-21 stopinj...rjuha in odeja; 17-18 stopinj...rjuha in dve odeji; 14-16 stopinj...rjuha in tri odeje; pod 14 stopinj...rjuha in štiri odeje). Tole velje za dojenčka, ki ima oblečeno plenico, majico in pajacek.Jaz sem se večinoma ravnala po zdravi pameti, če je bila za vratom mrzla jo je zeblo, če pa je imela vrat poten ji je bilo vroče. In sem potem pač dodajala oz. odvzemala pokrivala. Smo jo pa mi kar kmalu dali v vrečo, ker je bila zelo aktiven dojenček.
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 10.4.2007 18:48:12
|
|
|
|
hruškica84
|
lunca2 ti imaš pdp takrat ko imam jaz rojstni dan! na najlepši dan....
|
|
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 10.4.2007 19:01:23
|
|
|
|
lunca2
|
hruškica84 a na 19.6 imaš rojstni dan? Lepo! Pa moja prijateljica je tudi lansko leto na ta dan rodila fantka. S to prijateljico pa imava na isti dan rojstni dan a le da je ona nekaj let starejša. Res je zanimivo tole!
|
|
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 11.4.2007 10:38:14
|
|
|
|
hruškica84
|
lunca2, ja takrat mam rojstni dan, pa moj brat tudi kr sva dvojčka....ful je lepo tko vidt kdo vse se bo še rodil takrat....želim ti vso srečo!!!
|
|
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 11.4.2007 10:53:49
|
|
|
|
jasna
|
Kje dojenček spi? Načeloma tam, kjer je prostor za posteljico, zibelko, košek, torbo... Če imaš možnost izbire mesta stran od radiatorja in okna še toliko bolje . Pri nas se je obneslo spanje v posteljici ponoči (spalnica) in v prenosni torbi v dnevni čez dan. Posteljica je blizu okna in radiatorja, zato je radiator zaprt, proti pihanju pa je odličen baldahin. Vozički , cela znanost . Ampak pomemben pripomoček. Če ga kupuješ pa za več otrok, pa toliko bolj. Mi smo ga kupili pred 4imi leti, bil pa je edini, ki smo ga spravili v prtljažnik takrat majhnega avta. Seznam. Tudi meni je dosti ljubša fiziološka za čiščenje popka. Umivalnih vrečk nisem marala, za umivanje so se dobro obnesle plenične predloge (Kobacaj), ki sem jih potem vrgla stran. Namesto tetra majčk se lahko odločiš za bodije na preklop. 2 vrhnji oblačili ali 2 pajcka? Če ti dete poliva, je to veliko premalo. PDP je 14. 10. sem pa že pozabila vaša, zato predlagam naslednji podpis, če se strinjate : 13t, LP!
|
|
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 11.4.2007 13:06:35
|
|
|
|
lunca2
|
Tudi jaz bom uporabljala za omivanje kar tiste krpice za enkratno uporabo. Tiste vrečke, se men zdijo nekako smešna stvar. Jasna zakaj si ne narediš tickerja. Je najbolj enostavno se postavit na nick in vidiš koliko je katera noseča. 30t
|
|
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 11.4.2007 21:15:59
|
|
|
|
jasna
|
Lunca, to je že zame višja znanost . Bom probala...
|
|
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 12.4.2007 10:52:20
|
|
|
|
ŠpelaP
|
No, da še jaz pristavim par stvari. Za umivanje lahko uporabite tudi tetra krpice (velikosti nekje 1/4 tetra plenice). Dajo se kupiti, še ceneja pa je, če razrežete in zarobite nekaj tetra plenic. Če bo katera uporabljala alkohol, se dajo v lekarni kupiti alkoholne krpice (ene 3x3 cm velike). So kar praktične, tudi za kako drugo razkuževanje, ne samo za popek. Je pa res, da patronažne sestre priporočajo, da se od začetka popek čisti z alkoholom in ne s fiziološko raztopino, ki v bistvu le očisti ne pa tudi razkuži.
|
|
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 12.4.2007 12:20:18
|
|
|
|
Solero
|
Za tetrapak sem že slišala, ampak da obstajajo tetra plenice in kapice...in mako... Hvala za odgovore, zelo, zelo, zelo prav mi pridejo. Tudi če za polovico stvari slišim prvič, hehehe... Bodo že v trgovini vedeli, kaj to je, a ne?! Moje naslednje vprašanje: kaj so prednosti in slabosti črpanja mleka? Meni je sama ideja kar všeč, pa me zanimajo še izkušnje mamic. Lp.
|
|
|
|
RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! 12.4.2007 12:22:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Moje naslednje vprašanje: kaj so prednosti in slabosti črpanja mleka? Meni je sama ideja kar všeč, pa me zanimajo še izkušnje mamic. Lp. Če ni nobenih "pametnih" ovir za dojenje, potem je to brezsmiselna izguba časa. Zakaj ti je pa ideja všeč?
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?