skuštrana -> RE: Nosečniški čvek-za vse nosečke! (10.4.2007 18:20:50)
|
Mene pa zanima, kje spi dojenček, ko ga prineseš domov? V katerem prostoru in na kakem mestu v prostoru naj bo postavljena posteljica? Blizu okna, vira toplote, pohištva, rož...? In ali lahko spi na istem mestu podnevi in ponoči? In ali mora biti podnevi in ponoči ista temperatura v prostoru? Hvala za odgovore. Naša Liza je spala pri nama prve 3 mesece, ker sem jaz bolj lene sorte in se mi ni dalo za vsako dojenje vstajat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pa še fajn sem se počutila, če je bila zraven mene. Potem je pri 3 mesecih,po sili prilik, dobila svojo posteljico - brez problemov. Koška nismo imeli. Najboljše, da posteljico za začetek postaviš čim bližje vajini postelji, stran od vira toplote, ne na prepihu,...Glede T prostora je fajn, da je malo višja kot pa za nas. Mi smo imeli cca 25 stopinj v dnevni in pa okoli 20 v spalnici. Smo pa mi v materinski šoli dobili en tak pildek na katerem je pisalo kako naj bo dojenček pokrit glede na to kolika je T v prostoru. (19-21 stopinj...rjuha in odeja; 17-18 stopinj...rjuha in dve odeji; 14-16 stopinj...rjuha in tri odeje; pod 14 stopinj...rjuha in štiri odeje). Tole velje za dojenčka, ki ima oblečeno plenico, majico in pajacek.Jaz sem se večinoma ravnala po zdravi pameti, če je bila za vratom mrzla jo je zeblo, če pa je imela vrat poten ji je bilo vroče. In sem potem pač dodajala oz. odvzemala pokrivala. Smo jo pa mi kar kmalu dali v vrečo, ker je bila zelo aktiven dojenček.
|
|
|
|