štorkljica -> RE: prehrana 6mesečnika (6.4.2007 15:29:18)
|
Moja 6-mesečnica ma že tri obroke dnevno, vendar je samo 1 samostojen ostala dva sta še vedno kot dodatek. Začneš pa seveda počasi vsak dan malo, pri sadju sem jaz tak delala, da sem najprej jabolka skuhala kot v kompotu in ji nekaj dni dala pit samo sok (brez sladkorja), potem je že počasi dobivala tudi kuhano jabolko, potem pa po 10 dnevih že tudi sveže. Potem sem ji počasi že tudi hruško not zakuhala, sproti sem uvajala tudi banano, sedaj je zraven že tudi sliva. Pomembno je da je ne nafutraš kar naenkrat ampak vsak dan daš malo več. Novo živilo pa naj prvi in drugi dan samo okuša. Glede zelenjane ni potrebno toliko komplicirati, ji daš lahko mešano, saj zelenjava ni tako zelo alergena kot je lahko sadje. Daš pa lahko cvetačo, korenje, kolerabo, grah, riž, polento, ajdo, bučke, blitvo, špinačo, brokoli... Proti večeru ali pa pred spanjem tudi bejbi riž, vendar ga je tudi potrebno prej uvest. Hrano probaj dati nesoljeno in nezačinjeno in nesladkano, oz. čim manj. Veliko užitkov ti želim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|