testi (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

pravljica -> testi (11.10.2004 9:44:39)

pozdravček!
ja, spet jaz :)...10 dni od M pa že težim s testi, ampak jaz ne morem čakat...danes grem po test...zdaj pa ne vem katerega naj vzamem...CB je verjetno zakon, sam a še obstaja ker cenejši pa glih tolk natančen? predlagajte, potem pa hitro skočim v lekarno...
pa btw, a obstaja kak test za ovulacijo, ker jaz si je sama ne znam izračunat :ups:

enci -> testi (11.10.2004 10:12:51)

PRAVLJICA,
POPOLNOMA TE RAZUMEM, DA NE MORES VZDRZATI, AMPAK MORDA JE 10 DNI PREJ SE MALO PREZGODAJ :zmeden:?
DRUGACE PA SO CEENEJSI ROOMED DIPTEST (V MODREM OVITKU OZ. Z MODRIM NAPISOM) STANEJO CCA. 300 SIT, JE PA V OBLIKI TRAKCA.

SRECNO :pujs::pujs:!!!

LP
ENCI

TASI71 -> testi (11.10.2004 10:17:19)

Pozdravček,

v lekarni prodajajo ovulacijske teste. Cena enega je približno 1000 sit.
Po moje je najbolje, če poskusiš z merjenjem bazalne temp. Meni je ena prijateljica povedala, da če si natančen, potem točno opaziš ta skok temp in veš kdaj je ovulacija.

Še najbolje pa bi bilo, da bi se ti na testu čim prej pokazale :modri: ali :roza: .

Naj te :angel::angel::angel: čuvajo.

LP Taši

Abby -> testi (11.10.2004 17:50:51)

Sama sem sprobala CB in Romed, pa sta oba pokazala prav - neg, ko nisem bila :nosecka:, in poz, ko sem bila. Edina razlika je, da je Romed pribl. 5x cenejši (okrog 300 do 400 sit, v primerjavi s CB, ki pride čez 1600).

neni -> testi (11.10.2004 19:43:06)

Pravljica poslušaj.
Greš na prvo stran RR-ja, na listek nosečnost, tam pa najdi "Koledar ovulacije" in potem samo sledi navodilom. Jaz mislim, da če je vse ok in imaš normalne cikluse, potem ne moreš zgrešit. Lahko se sicer glih v prvo ne prime, sam se bo pa v drugo. Poskusi no in pusti teste pri miru vsaj še nekaj časa.
Prideš totalka zmešan od njih ker sam še na to :ups: misliš. Pa še veliko denarja zmečeš stran.
Poskusi, če ne gre pa še kaj vprašaj.:angel:l
p Neni

pravljica -> testi (12.10.2004 9:00:13)

neni:
kak se pa določi ciklus...a se šteje M zraven al je to od datuma zadnje M pa do začetka naslednje?

Abby -> testi (12.10.2004 11:34:06)

Primer: prvega v mesecu dobiš M. To je prvi dan ciklusa. 29. istega meseca pa jo spet dobiš, kar pomeni, da je to že prvi dan novega ciklusa, oz., da je ciklus, ki se je začel prvega, trajal 28 dni. Seveda eventuelne vmesne krvavitve niso M, pač pa lahko gre za ovulacijsko ali nidacijsko (ob vgnezditvi oplojenega jajčeca) krvavitev. Ti dve sicer nista vedno prisotni - jaz sem imela ovulacijsko kr. parkrat pred nosečnostjo, nidacijske pa nikoli.
Ovulacija se pa praviloma zgodi cca 14 dni pred naslednjo M, kar torej ni problem izračunati, ČE so M redne. Torej v gornjem primeru 14. dan ciklusa.

pravljica -> testi (12.10.2004 16:58:37)

abby...hvala ti...zdaj mi je pa tole čist popolnoma jasno...papa

Stran: [1]