Polnovredna moka (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


Rubin. -> Polnovredna moka (5.4.2007 20:51:43)

Razmišljam, da bi to navadno moko, ki jo sedaj uporabljam zamenjala za polnovredno moko. Zanima me če jo katera uporablja in zakaj. Ali se da za vse? In ali ima v trgovini posebno oznako, tako da bom vedela kaj kupiti?




Izabela_ -> RE: Polnovredna moka (8.4.2007 9:34:40)

Mi delamo iz nje na primer palačinke, drugače pa tako ali tako ne uporabljam nič moke, ker nisem kakšna posebna kuharica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Lahko tudi zmešaš pol-pol, pa vidiš, če bo ugajalo. Kupiš pa jo med ostalo moko, saj boš videla.




c7 -> RE: Polnovredna moka (10.4.2007 8:44:09)

Živijo!

Tudi mi jo uporabljamo. Za palačinke, tudi testo za pizzo se da narediti (najprej poskusi tako, da dodaš 1/3 bele), drugače pa jo uporabljaš isto kot belo moko (za pecivo je nismo uporabljali - polnozrnate, mislim), drugače pa pečemo tudi kruh (pirina polnozrnata, polnozrnata, ržena mešano),...

Treba se bo navaditi na malo drugačnosti - ni tako lepljiva kot bela (najbolj opaziš, ko mesiš testo za pizzo), ampak je pa je verjetno tudi cilj - malo več 'zdravja'.





Rubin. -> RE: Polnovredna moka (10.4.2007 20:47:53)

Hvala, bomo poskusili.




Stran: [1]