Gina
|
Ma ne vem no, a ni boljš, če bi nehala? Mislim zaradi sebe, če ti je že med nosečnostjo uspelo biti brez? Jaz sem svoje čase kakšnega prižgala, ampak toliko mi je pa jasno, da če nekdo reče, samo enega ali dva pokadim, da je še vedno odvisnik. Ker ne more tistega enega ali dveh, oz. ob žurkah desetih čikov, a ne , skenslat. Pa ne me narobe razumet. Popolnoma nič nimam proti kadilcem. Vendar še vedno mislim, da ima ne-kajenje več plusov kot minusov. Nikoli ne iščeš cigareta, oz. prostora, kjer se sme kaditi, nikoli ne smrdiš ne iz ust, ne iz obleke, ne zapravljaš denarja, in kar je najpomebneje, najverjetneje ne umreš za rakom na pljučih. Saj vem, nobena ne razmišlja, da bi lahko njo doletelo, si misli, da ona pa že ne. Kaj pa vem.....odkar ima moja tašča raka na pljučih iz zgornjega razloga in odkar sem bila na onkološkem in videla tisto grozno trpljenje na smrt bolanih, ki dihat ne morejo, kjer je pri tašči vsak teden v sobi ena umrla (pred mesecem dni ena z dvema majhnima otročkoma, mlada....)in zdaj, ko čakamo, da tudi tašča umre in gledamo in slišimo bolečine.....bi me itak kajenje minilo, četudi bi to počela. Sicer pa mi je zadnjič tašča rekla: Če ti kdorkoli reče, da mu je v življenju toliko hudo, da mora kaditi, mu reci, naj gre samo za tri tedne zdrav ležat na onkološkega v ljubljano. Nikoli več ne bo rekel, da mu je karkoli v življenju sploh hudo. Zatežila sem, vem, ampak zdaj tole preživljam in če lahko samo eno malo strezni, potem je bil cilj dosežen....če pa ne, pa tudi v redu.
|