Pasulj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


cuma -> Pasulj (5.4.2007 8:51:12)

Kako ga kuhate? Mi zaupate recept? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Lp Cuma




Anonimen -> RE: Pasulj (5.4.2007 8:54:55)

Jaz ga takole:
Fižol zvečer namočim,zjutraj ga precedim,dolijem čisto vodo,posolim in dam kuhati.
Takoj narežem eno veliko čebulo in dodam,da se zraven kuha.Ko je na pol kuhan dodam suho meso narezano,ali rebrca ali klobaso.Na koncu ko je že mehko na malo olja prepražim malo moke,dodam rdečo papriko,paradižnikovo mezgo in vse to zlijem v pasulj.Nato dodam strt česen,peteršilj in vageto.




romy -> RE: Pasulj (5.4.2007 10:06:48)

Skoraj isto kot Dalija.
Simpel kot pasulj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




cuma -> RE: Pasulj (5.4.2007 13:49:31)

Hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! Samo še polento skuham, pa je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!




Anonimen -> RE: Pasulj (5.4.2007 14:16:47)

a polenta in pasulj gresta skup[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




bamby -> RE: Pasulj (5.4.2007 19:35:53)





Jaz ga pa kuham v ekonomu oz. z AMC hitro pokrovko.

Namočenemu fižolu dam že kar suho meso (lahko narezan na kocke, lahko v kosu), vržem noter sesekljano čebulo, eno jušno kocko, malo vegete (ne pretiravam, da ni zaradi mesa preveč slano), baziliko, origano, zaprem pokrovko in ko zavre, kuham kakih 35 minut.
Posebej prepražim malo čebule na olju, dodam paradižnikovo mezgo in papriko v prahu (jaz dam sladko), prilijem malo vode in to vse skupaj prilijem že kuhanemu pasulju. Potem samo še zgostim za moko in pokuham nekaj minut.






Strawberrie Cherrie -> RE: Pasulj (5.4.2007 19:40:53)

kAJ PA ČE KUPIŠ FIŽOL V KONZERVI?

Sej ne, da bi se mi ga luštalo, samo študiram, ali neb moj bil ful zadovoljen, če bi mu kaj tazga skuhala????

Kako pa naredimo, če ne namakamo fižola?




Anonimen -> RE: Pasulj (5.4.2007 19:45:03)

Fižol moraš namočit,če ne se ne skuha,ali se pa predolgo kuha.Tisti iz konzerve meni ni dober in iz njega ni okusen pasulj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Pasulj (5.4.2007 19:48:09)

Kakšna bedarija!
A imajo kje tako čisto malo fižola za namočit????
aj naj delam z 1kg fižola?




Anonimen -> RE: Pasulj (5.4.2007 19:53:53)

1 kg fižola je za 4 x skuhat pasulj.Joj,joj punca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Pasulj (5.4.2007 19:55:33)

No vidiš - koliko ga potrebujem za pasulj za eno osebo?




Anonimen -> RE: Pasulj (5.4.2007 19:58:18)

Za eno osebo se ti pa ne splača kuhati pasulj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Pasulj (5.4.2007 19:59:46)

Jah kaj pa naj potem naredim - mu dam krožnik in mu rečem : predstavljaj si PASULJ, ker se mi ga ne splača kuhat????

Ti si čudna[sm=jezicek.gif]




muška -> RE: Pasulj (5.4.2007 21:26:17)

pri naši hiši pa je moj mož mojster pasulja (na enem tekmovanju je celo zapecal prvo mesto)
No jaz mu moram vedno namočit fižol prejšnjo noč v vodo, v katero moram dodat na četrtine narezano čebulo. Drug dan potem to čebulo vrže stran, vode pa ne odlije, ampak kuha pasulj dalje v ta isti vodi v kateri se je namakal fižol!

pa seveda dosti prepražene čebule, dosti česna in vse ostale sestavine oz. začimbe

ja, pa vedno kuhamo pasulj iz majmanj 1 kg fižola, in če ga ne pojemo(povabimo ponavadi še koga na obisk) pa enostavno zamrznemo in ga imam za krizne trenutke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




žiža -> RE: Pasulj (5.4.2007 21:52:37)

kupi konzervo že narejenga pasulja od ETE. Al pa skuhaj za 2x in kar bo ostalo daj zmrznit.
Jaz na koncu dodam še malo Fanta za pasulj.




cuma -> RE: Pasulj (6.4.2007 8:04:12)

mišek: ja, jaz imam rada polento zraven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ! Poskusi.

Sicer pa sem jaz naredila pasulj s fižolom iz konzerve(rjavi natureta) in je bil zelo dober! Pa še hitreje narejen - v dobre pol urce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Nisem pa dala čebule(je ne prebavim), ne moke(saj se zgosti zaradi fižola), ne vegete (je nimam doma, ker je ne uporabljam) .... Samo olivno olje, česen, slanino in sol. Skuhala sem ga iz ene velike piksne fižola ... pa je bilo glih za glih. Moj možek namreč rad poje dvojno dozo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




Stran: [1]