Št. brezplačnih postopkov za OBMP (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

GoYa -> Št. brezplačnih postopkov za OBMP (10.10.2004 15:08:36)

Ojla punce!

Zadnjič smo se nekaj menile okoli brezplačnih postopkov pri umetnih oploditvah. Pa ker me to zelo zanima, sem šla dr. Pušenjaka vprašat. Tule je njegov odgovor:

"Po novem je pravica do IVF definirana v obliki 4 popolnih postopkov z injekcijami in punkcijo v celem rodnem obdobju pri določenem paru. Če se "konstituira nov par" se menda pravica obnovi, vsi delni postopki kot so spontani ciklusi, vstavitev zamrznjenih embrijev in inseminacije, pa so "cenejši" in se obračunajo v deležih popolnih postopkov. Razmerij obračunavanj ne poznam in se je najbolje pozanimati v konkretnem centru. V postopkih IVF je namreč največji delež sredstev namenjen zdravilom (gonadotropinom)."

Torej, upravičene smo SAMO do 4 brezplačnih postopkov za vse bejbike, ki bi jih radi imeli.:( Matr, je ta država skopa tam, kjer ne bi bilo treba.:grrr:
Hja no:zmeden:, saj teoretično še imam možnosti, da dobim 3:duda: zastonj. Sem optimistična, kaj? :)-:)- Ah, eden mora bit :ups:;) Pa itak bomo dvojčke naročili, tako da bosta dve muhi na en mah :love::love::love:
Spodbudno je pa vsaj to, da se postopek, ko ti vstavijo zamrznjenčke, ne šteje kot celoten postopek :bravo::bravo:.

Pozdravček od GoYe

Janeja -> Št. brezplačnih postopkov za OBMP (10.10.2004 15:26:07)

GoYa,

držim :miska: , da ti že pri naslednjem poskusu uspeta vsaj :duda::duda: , kot si sama želiš.

Potem pa le izkoristi še dva poskusa (če drugač ne bo šlo)in če pri vsakem ratata vsaj :duda::duda: , pa bo vaša hiša kmal polna :)-:sloncek::)-

Ostani še naprej tak optimist pa ti bo kmalu uspelo. Držim :miska::miska::miska:

:rozica:
Janeja

GoYa -> Št. brezplačnih postopkov za OBMP (10.10.2004 17:27:23)

Hvala Janeja ;)
Še dobro da zidamo veliiiiiiiko hišo, če bojo vsakič dvojčki ratali, da jih bomo imeli kam spravit :)-:)-

lp

šmarnica -> Št. brezplačnih postopkov za OBMP (10.10.2004 18:32:47)

Po vsakem porodu se ti postopki pričnejo šteti na novo. Tako da mirne duše laho zapolniš hišo z otroci iz epruvete. In pri tem pri vsakem posebej pokuriš vse štiri poiskuse.

Pia73 -> Št. brezplačnih postopkov za OBMP (10.10.2004 18:45:02)

GoYa imaš prav, se popolnoma strinjam s teboj! Ampak, ko se bila zadnjič v bolnici, sem govorila z eno punco iz Kragujevca in MORAJO VSE PLAČAT!!! Rekla je, da ima ona zelo, zelo dobro plačo za njihove razmere seveda in to je: nekaj več kot 300 EUR! Mož ima pa cca 100 EUR! Postopek v MB ju pride 3.500 EUR z nočitvami vred. Mora pa biti mož z njo, pa pri njem je potrebna punkcija,... Pri njih jo pride ceneje samo za stroške bivanja in prevoza do sem a baje so tukaj veliko večji strokovnjaki. Pa je stara že 36 let pa si do sedaj ni mogla privoščit več kot 2 postopka. Sedaj pa kredit in spet jovo na novo! pa polna upanja je bila! ala ji vera! tako, da se me nimamo kaj sekirat, kajne? :bravo::bravo::bravo: za njo! Pa je bila tokrat na histeroskopiji in odstranili so ji pregrado. Za ta poseg je odštela nekaj čez 80.000 SIT.

LP Pia73

GoYa -> Št. brezplačnih postopkov za OBMP (10.10.2004 21:10:55)

Šmarnica, zdej sem pa malo zbegana :zmeden::zmeden: Si prepričana, da se po porodu šteje na novo? Saj ne da ti ne verjamem (hvala bogu, če je tako), samo jaz sem odgovoru dr. Pušenjaka kar verjela, ker je v tem poslu :zmeden::zmeden:
A mogoče veš (ali pa katera druga), kje si to lahko sploh preberem? V zakonu o postpkih OBMP tega ni.

Pia73, tisto punco iz Kragujevca popolnoma razumem. Pa kredit, če bo potrebno. Samo,da se do cilja pride. Denar je v končni fazi samo denar, ena pikica mala pa je neprecenljiva.

LP, GoYa

klarisa -> Št. brezplačnih postopkov za OBMP (11.10.2004 7:24:45)

Goya, tudi jaz sem slišala,da se za drugega otroka začne šteti od začetka. da boš sigurna lahko vprašaš punce na www.med.over.net-forum neplodnost ,ti bodo sigurno prav povedala.

pa pa

nena m -> Št. brezplačnih postopkov za OBMP (11.10.2004 12:22:43)

GoYa, jaz sprašujem na vse konce, kako se šteje, pa mi eni pravjo, da se po porodu šteje na novo, drugi pa, da ne. Vem, da so ti včasih po porodu pripadali 4 novi postopki, potem so to zmanjšali na 2, potem pa so bili 4 postopki v rodni dobi. In tudi, ko sem brala zakon, sem razumela tako, da se pri inseminaciji šteje po porodu od začetka, pri IVF postopkih pa ne. Žal. Če bom dobila kakšen zanesljiv odgovor, sporočim.

LP

klarisa -> Št. brezplačnih postopkov za OBMP (11.10.2004 13:25:50)

Goya, postopki se začnejo šteti znova sicer si pa preberi na linku:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=67&i=44024&t=44003#reply_44024

GoYa -> Št. brezplačnih postopkov za OBMP (11.10.2004 15:00:29)

Hvala za link Klarisa. :bravo:
Sploh nisem vedela, da imajo tam prav poseben forum za neplodnost. Mogoče bom še kaj koristnega izvedela 8)
Čeprav se mi po drugi strani zdi totalno brezveze obremenjevati s temi zadevami in nasveti kaj je dobro in kaj ne. Najbolje se je prepustiti materi naravi.

Lp, GoYa

šmarnica -> Št. brezplačnih postopkov za OBMP (11.10.2004 17:26:51)

GoYa
Za to, da ti pripada na novo štetje postopkov po vsakem porodu vem preporsto zato, ker imam sodelavko, ki je na ta način po (mislim da tretjem lahko pa da celo v četrtem postopku) zanosila in rodila. Potem so se odločili za novega otročka in so ji je ponovno pripadali vsi štirje postopki - ki pa jih je žal neuspešno porabila.

Stran: [1]