GoYa -> Št. brezplačnih postopkov za OBMP (10.10.2004 15:08:36)
|
Ojla punce! Zadnjič smo se nekaj menile okoli brezplačnih postopkov pri umetnih oploditvah. Pa ker me to zelo zanima, sem šla dr. Pušenjaka vprašat. Tule je njegov odgovor: "Po novem je pravica do IVF definirana v obliki 4 popolnih postopkov z injekcijami in punkcijo v celem rodnem obdobju pri določenem paru. Če se "konstituira nov par" se menda pravica obnovi, vsi delni postopki kot so spontani ciklusi, vstavitev zamrznjenih embrijev in inseminacije, pa so "cenejši" in se obračunajo v deležih popolnih postopkov. Razmerij obračunavanj ne poznam in se je najbolje pozanimati v konkretnem centru. V postopkih IVF je namreč največji delež sredstev namenjen zdravilom (gonadotropinom)." Torej, upravičene smo SAMO do 4 brezplačnih postopkov za vse bejbike, ki bi jih radi imeli.:( Matr, je ta država skopa tam, kjer ne bi bilo treba.:grrr: Hja no:zmeden:, saj teoretično še imam možnosti, da dobim 3:duda: zastonj. Sem optimistična, kaj? :)-:)- Ah, eden mora bit :ups:;) Pa itak bomo dvojčke naročili, tako da bosta dve muhi na en mah :love::love::love: Spodbudno je pa vsaj to, da se postopek, ko ti vstavijo zamrznjenčke, ne šteje kot celoten postopek :bravo::bravo:. Pozdravček od GoYe
|
|
|
|