Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 4.4.2007 21:21:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Beži vstran od .
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 4.4.2007 21:29:32
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Najprej en velik zate, pa za tvoje dve pikici. Potem me zanima, ali lahko greš recimo k svojim staršem vsaj za kakšen teden dni, mogoče se bo dec le skuliral do te mere, da se bosta lahko človeško pomenila. Drugače je pa res najbolje, da reskiraš tistih 50€ in se dodobra pomeniš z odvetnikom. Mislim, da nima neke veze ali sta poročena ali ne, kar sta skupaj ustvarila, se deli na pol. Pa čimprej začni iskat službo. Moraš se zavedati, da tudi če greš, sodišče približno pol leta mučkari, predenj odobrijo in določijo višino preživine. Pomojem lahko zahtevaš kar visoko oz vsaj 1/3 njegove plače. Če ima 600€ plače to pomeni, da bi lahko tamala dobila 200€. Drugače pa vseeno upam, da se stvari med vama uredijo, ali pa da se ti nasmehne sonček in boste s puncami priskrbljene. Tudi če te je silil na splav, , otrok je NJEGOV IN NAJ ZA NJEGA TUDI SKRBI
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 4.4.2007 21:37:26
|
|
|
|
TONČI.
|
Groza. Loči se in ga hkrati toži za čim višjo preživnino za obe hčerki. Ne razumem ljudi, ki so se zmožni odpovedat lastnim otrokom. Podpis
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 4.4.2007 22:05:22
|
|
|
|
mala maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: vojakinja Beži vstran od . se strinjam, dokler je še čas. Če imaš kam po hitrem postopku. Mogoče mu bo čez čas hudo in bo premislil. Kdo ve(in želim vama da se poštima) ampak trenutno tebe vleče v obup in pufe. Vse kar on dela, če sta poročena odgovarjaš tudi ti. BEŽI
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 4.4.2007 22:05:35
|
|
|
|
babylove
|
jaz pa poznam enega, ki se je odpovedal otroku. Tako se je namreč dogovoril z bivško ženo. To se pa meni zdi zelo čudno. Slovenija je namreč podpisnica Konvencije ZN o otrokovih pravicah, v tej konvenciji je pa med drugim zapisano tudi sledeče: Otrok ima pravico do obeh staršev. Zato težko razumem, da bi lahko starša sklenila tak čuden dogovor. To je eno, druga stvar pa je, da sta starša po zakonu dolžna preživljati otroka in da ima otrok pravico do preživnine. Ne vidim, kaj ima mati pri tem za sklepati hecne dogovore.
< Sporočilo je popravil babylove -- 4.4.2007 22:06:31 >
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 4.4.2007 22:25:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljena.. Ne vem, kako ti je težko ker nisem na tvojem mestu, vem da nam je lahko pisat, kot storiti, vendar... Pojdi raje čimprej stran od njega.. Ker če ga hčerkica ne gane, in če je zahteval splav.. Si ne zasluži naziva OČE in PARTNER.. Verjamem, da ti je težko vendar pomisli.. Boljše vam bo brez njega kot z njim.. Če raje denar porabi za pijačke in druge stvari, ma bejži od njega..
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 4.4.2007 22:28:57
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: babylove jaz pa poznam enega, ki se je odpovedal otroku. Tako se je namreč dogovoril z bivško ženo. To se pa meni zdi zelo čudno. Slovenija je namreč podpisnica Konvencije ZN o otrokovih pravicah, v tej konvenciji je pa med drugim zapisano tudi sledeče: Otrok ima pravico do obeh staršev. Zato težko razumem, da bi lahko starša sklenila tak čuden dogovor. To je eno, druga stvar pa je, da sta starša po zakonu dolžna preživljati otroka in da ima otrok pravico do preživnine. Ne vidim, kaj ima mati pri tem za sklepati hecne dogovore. Lahko se odpove otroku v primeru da se z bivšo ženo tako dogovorita in recimo potem nov partner žene posvoji otroka. Jaz vem za tak primer in je možno. Drugače pa verjetno ne. Drugače se pa podpišem pod vse. Stran, čimprej.
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 4.4.2007 22:42:05
|
|
|
|
cuma
|
IZVIRNO SPOROČILO: NIKKI na žalost pa je situacija taka,da je stanovanje v hiši njegovih staršev in je tudi njihova last.moje ni popolnoma nič,razen cunj...stanovanje je bilo že opremljeno,ko sem prišla sem.tako da se bom morala res jaz odseliti. zanima me pa to,če mogoče katera ve,ali lahko zahtevam od njega,da mi poišče stanovanje,če hoče da gremo ven. Nisem prepričana ... . Baje lahko na podlagi tvojih plač v tem obdobju ter računov (vlaganja v stanovanje) dokaže, da je vlagal on in ti ni dolžan plačati polovice niti v primeru, da sta poročena. Malo je sicer takih preračunljivcev ... ampak obstajajo in se potem še gladko izmažejo ob ločitvi ... Vsekakor ti svetujem, da polušaš Pikeca in greš do odvetnika. Sploh si ne predstavljam, kaj preživljaš, ampak skušaj to izpeljat kar najbolj racionalno. Vso srečo ti želim!
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 4.4.2007 22:42:24
|
|
|
|
romanac
|
Mislim, da je takole. Ne glede na to, ali sta porocena ali zivita skupaj se tisto, kar je ustvarjeno skupaj deli. Ce zivita skupaj bi bilo dobro, da imata prijavljeno izvenzakonsko skupnost, kar sta glede na to, da imata otroka, dmonevam, da uredila - saj vsi zivite na istem naslovu? Sicer pa se te stvari dokazujejo s tem, da ti npr. posta hodi na ta naslov. Zdaj ali lahko dobis kaj od stanovanja je tezko reci - z dobrim odvetnikom se da marsikaj. Vseeno idi na socialo, najbrz bos mogla se na sodisce, saj je mislim, da samo odlocitev sodisca merodajna pri tem, ali ti bo prezivnino res izplaceval. Poleg tega pa, ce si v denarni stiski, lahko zaprosis za brezplacno pravno pomoc - da ti na sodiscu dodelijo odvetnika (za case pred sodiscem). Zagotovo ti bodo vse to povedali na sociali. Drzi se
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 4.4.2007 22:53:46
|
|
|
|
Anonimen
|
ups,sem zdej videla,da sem pozabila en l v naslovu-odpovedal sem hotela napisat. potem pa: nekdo je na prejšnji strani nekaj pisal o lažnih samohranilkah,nisem štekala zakj in kaj ima veze? nisva poročena,skupaj živiva že kar nekaj let,in tudi stalno bivališče imamo vse 3 tukaj. v stanovanje jaz nisem vlagala nič.razen pomivalnega stroja. ostalo je vse imel on že tukaj. skupaj nisva kupovala nič.moje so tukaj cunje,stvari,ki sem jih dobila za darila,stvari od punc... skupnih daril nisva dobivala.tako da o kaki delitvi premoženja nimava kaj. firma je njegova,mene je zaposlil pred 5 leti.tudi tukaj ni nič moje. službo iščem že lep čas,drugi teden imam razgovor za eno delovno mesto,ki si ga ful želim. spakirat pa nimam kam. pa da ne bo pomote-jaz ne želim,da se ji odpove,ampak da zanjo skrbi! če ostanemo skupaj ali pa ne,da prevzame svoj delež odgovornosti.zaenkrat ni kaj dosti pokazal.in mislim,da samo išče najlažjo pot,da se izmakne skrbi zanjo in plačevanju preživnine. jaz pa vem,da se ne bom strinjala s tem,da se ji odpove.punca bo stara 2 leti in ga pozna in zdej da kar zgine iz njenega življenja? a,ne.tako poceni je pa ne bo odnesel! jo je hotel imeti,je bil zraven,ko sva jo naredila,zdej pa naj skrbi zanjo.
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 5.4.2007 7:29:33
|
|
|
|
srki
|
Joj, Niki, veš da se mi prav smiliš. Upam, da kmalu uspeš najti službo, greš na svoje in ga pač pozabiš. Bolelo bi me, da mi moj reče, da bi se otroku odpovedal! Ne vem, če je normalen človek, oče ali mati, znožen to narest? Ampak kot vidim, je. Res, čimprej stran, naj ti ne bo hudo, zate se bo začelo novo, lepše obdobje. Niki, poglej si na tole stran http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1433501. Mogoče ti bo kaj pomagalo. Smo s tabo
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 5.4.2007 10:17:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Nikki! Ne me narobe razumeti, ampak jaz osebno pa mislim, da je tvoj ded zapadel v hudo depresijo, ker mu propada firma. Od tod pa sledi njgovo pijančevanje in izogibanje vsem obveznostim. A je tako nemogoče, da se sploh več ne da z njim pogovoriti? Če je vse skupaj privedlo tako daleč, potem ti ne preostane nič drugega kot pot pod noge. Če pa misliš, da se da še kaj rešiti pa ti svetujem, da se skušata pogovoriti in si najeti kakšnega finančnega svetovalca. Če se odločiš, da odideš pa ti po 2 letih skupnega življenja (ne glede na to, če sta poročena ali ne) pripada polovica skupnega premoženja. Samo paziti pa moraš, da slučajno ni stanovanje v hiši njegovih staršev od njegovih staršev, ker potem pa bo večji
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 5.4.2007 10:25:00
|
|
|
|
Pajaca
|
Punce saj vam je že povedala, da se je le vselila v to stanovanje, da je bilo popolnoma opremljeno. Torej ji od tega ne pripada nič. Če je kupila nov pomivalni stroj, ga lahko odnese. A vprašanje je kam. Tista, ki je napisala da lahko izterja denar za gospodinjenje, ja no on potem lahko reče da naj mu da za nazaj za najemnino za stanovanje kjer je z otrokom živela zastonj. Mislim, da mora nikki najprej najti službo, da bo lahko sploh odšla, ker najemnine so drage. Edino če greš lahko domov k staršem za nekaj časa???? Si v ful grozni situaciji in ne vem kako bi ti sploh lahko človek pomagal. A mislim, da je prva stvar ta, da si čimprej najdeš službo, da boš lahko sploh razmišlala o odhodu. Mislim, da ima pikec prav, reskiraj 50E in se pogovori z odvetnikom, da vidiš kaj sploh lahko. Pa še to se mi zdi, da je edini +, ki ga imaš to, da si stalno prijavljena na tem naslovu, karkoli že to pomeni.
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 5.4.2007 10:49:23
|
|
|
|
piščanc
|
ne vem zakaj siliš biti s partnerjem, če on ne želi ne tebe ne otrok. mogoče je kratka kriza, mogoče dolga...ampak prebroditi jo mora sam, otrokom to ni potrebno. sami z otroki ti bo bolje, kot z njim. pogovorita se, povej mu, da greš stran, če ti uredi stanovanje, ali pa naj gre on stran. pa naj se skulira. če vas ima rad in je samo v krizi, potem bo prišel nazaj. drugače pa bo slabo voljo usmerjal na vas. predvsem pa se pogovorita, odvetniki ne morejo veliko pomagati, če ljudje sami ne znajo komunicirati. ne razumem pa tudi, zakaj si se potem po ss odočila še za enega otroka, če si videla da jih noče?
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 5.4.2007 11:13:20
|
|
|
|
Anonimen
|
dober dan vsem! včeraj se je gospod koruznik pripeljal domov okoli polnoči,pa ni prišel v stanovanje,najbrž je kar v pisarni spal.tudi ok. danes zjutraj je prišel gor in se obnašal,kot da ni bilo nič!! jaz pa tudi nisem hotela začeti debate pred puncami.potem je šel. zdej ga bom pustila še malo pri miru,da se točno odločim,kaj bom naprej ali grem k odvetnici ali na csd ali h kakemu svetovalcu ali kaj... potem pa odvisno od tega,koliko bo pripravljen sodelovati. piščanc,jaz nič ne silim biti z njim... če je to res njegova želja,bova šla narazen. mogoče sem tudi malo zmedeno napisala pa me nisi prav razumela: poleg šolarke imava ,ki bo stara 2 leti. ss sem pa imela zdej,pred par meseci. no,bomo videli kaj bo.
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 5.4.2007 11:38:25
|
|
|
|
Anonimen
|
NIKKI, res nevem zakaj bi čakala.. Pojdi na CSD, pozanimaj se, poišči službo in stanovanje zase in dve pikici.. Ne vztrajaj pri njemu, ko se boš izselila, si bo mogoče premislo, mogoče se bo zavedal, kaj je takrat zgubil.. S tem, da ste še vedno tam, in da se med sabo ne pogovarjata, je to glupo, ker ko otroci to vidijo, si postavljajo vprašanja, če so oni kaj krivi...
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 5.4.2007 13:02:19
|
|
|
|
dorina
|
Nikki, res ni druge, kot da ga nekam suneš in se odseliš. Mislim, od takega gnoja pa res nimaš nič. Bolje ti bo sami.
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 5.4.2007 20:34:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Babylove, Karin 24 ima prav. Mogoče sem premalo napisala. Bivša žena si je našla novega partnerja in ker ta naš prijatelj ni hotel plačevati preživnine sta se dogovorila tako, da ga un novi od žene posvoji, pravi oče pa pač naj ne plačuje preživnine ampak nima pravice nikoli spraševati ali iskati otroka. Morda se ji ni dalo hoditi po sodiščih zaradi preživnine, skratka on se je takrat s tem strinjal, zdaj pa kot sem že rekla, kadar pridemo k njim na obisk, vedno pove, da ima zelo rad svoja nova otročka a tistega prvega ne more pozabiti a kar je naredil je naredil. Verjetno, če se je žena strinjala s tem, potem je vse možno, strinjal se je pa tudi on, da se otroku odpove, ampak za vedno! No jaz se s tem ne bi strinjala ampak bi ga tožila za preživnino, bivša pa ga morda nikoli več ne želi videti, posebno če se je strinjal, da se otroku odpove. Ne vem pa kdo je to predlagal, skratka tako sta se zagotovo dogovorila in se oba tega dogovora držita.
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 6.4.2007 11:09:12
|
|
|
|
BaNeLa
|
Mislim, ......loči se, prepovej stike - saj jih itak ne misli imet, ampak, da ga ne bi kdaj pičilo in bi kaj začel nagajat....toži ga za preživnino za obe.....pa itak bo moral na socialo, ker je to pač potreben postopek... Torej, očitno je fino zabredel....pa naj brede še naprej, če se tako sam sebi smili in denar zapravlja za prijateljske pivske večere....in, če misli, da se bo kar tako zastonj izmazal iz tega, da je oče vema cukroma, se pa hudo moti!!! Načeloma jaz osebno zagovarjam očete, ampak tole je pa primer, ko bi ga dal smao še kastrirat. Hitro na socialo, z njim se nimaš več kaj pogovarjat in čakat na boljše čase...najprej poskrbi zase in za otroke.....zavaruj jih in ga lepo brcni čez vrata ven....imaš vso pravico.
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 6.4.2007 13:40:19
|
|
|
|
piščanc
|
ok, situacije je tako malo drugačna. iskreno sožalje za ss. otročki zgleda vedo drugače pa si ti odgovrna zase in za otroka, mož je odrasla oseba in če noče biti s tabo, pa naj gre. ja, seveda mu bo žal. ampak ti nisi njegova mama, da bi mu reševala rit, še preden se opeče. pojdi ali naj gre on, pa magari en štuk nižje. sam naj se skulira in potem lahko pride nazaj, če hoče. za tako pomembne stvari se jaz sploh ne bi pogovarjala. v istem trenutku ko bi mi kako tako ven vrgel, bi bila skregana in zamera tako močna, da... saj se ne rabiš takoj seliti, to je zelo težko z otroki. povej mu, da lahko on gre, če hoče. povej mu, da te je prizadel, pokaži mu svoj bes, ko pride on, pojdite ven, izogibaj se trenutkom z njim, izlkopi ga iz svojega življenje in življenje otrok - če vas noče v svojem življenju naj gre in nikoli več nazaj naj ne pride. ne potrebuješ ga, da bi ti trudila popravljati njegove napake, res ne. lepše ti bo sami z otroki. samo ne prosi ga in se ne ponižuj in ne mu odnašaj riti in opravičevati njegovih dejanj.
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 6.4.2007 18:44:52
|
|
|
|
žirafica
|
Sorry, ampak tvoj tip je en navaden buksel. Pa ne zameri.
|
|
|
|
RE: rad bi se ji odpoveda! 9.4.2007 16:57:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdravo, NIKKI Da te malo potolažim: nas je kar veliko, ki imamo tako izkušnjo. Moj moje tamale ni videl že eno leto, za neplačano preživnino pa ga bom tožila, ker je to, da plača najmanj, kar lahko naredi, če je že tak kreten. Če te bo karkoli zanimalo v zvezi z odvetniki, ki ga boš res potrebovala pa mi sporoči, ti bom pisala na ZS. Pa če še karkoli oklevaš, kar nehaj: od takega deca stran bi morala iti že VČERAJ! Zaslužiš si boljšega, prav tako tvoji otroci. Oziroma, jaz sem kar sama s tamalo, pa se imava tako luštno, da če bo skoz tako, ne bi nič jambrala. Glavo pokonci, tipa nekam pošlji in bo vse uredu!
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?