Anonimen -> RE: Pomoč Gordani Krklič (4.4.2007 15:06:32)
|
Evo res ne vem veliko, ampak navadno kar dobro sklepam...100% preverjeno je pa to, da ko je tip prišel na razgovor v Revoz, se pripeljal brezplačno z "delavskim" avtobusom in zahteval v Revozu, da mu povrnejo stroške prevoza in dajo za malico. No ne vem, morda sem z lune padla, ampak ali je to običajna praksa, ko greš na razgovor k delodajalcu? Skratka, osebno sem za bolj organizirane pomoči. Če karikiram je v takšnih primerih smiselno, da se zbere denar in dobi tudi nekega delavca, ki bi določeno stvar uredil, tako da bi imelo nek funkcionalen namen. A mi bo sedaj kdo tukaj rekel, da bo tip v primeru, da zberemo 500 evrov, kupil školjko, uredil WC in poskrbel, da bodo napeljali vodo, ali pa vsaj iz obstoječe edine pipe naredili odtok, da jim ne bo potrebno ravno "piskrov" podstavljat in po dvorišču zlivat, da je še več blata naokoli? No, a bo s "cunjami" kaj pomagalo, če pa vidiš, da ležijo po celi "hiši". Za takšne primerke ne pomagajo klasične oblike socialne pomoči ali kaj podobnega ampak kar konkretna fizična preureditev razmer...tukaj bi morali kaj narediti....se pa strinjam, da je to že druga zgodba... Pa brez zamere, tudi na forumu dobrodelanost, se upam, lahko izrazi svoje mnenje, mar ne?
|
|
|
|