pirhi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Ustvarjamo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> pirhi (4.4.2007 9:18:26)

Nimam pojma kam naj dam to temo.

A je katera probala kdaj pobravat bela jajca? Na katera jajca bi se bolj rumena barva prijela? Za čebulne vem, da je bolje čim temnejša jajca, ampak če bi hotela pirhe pobarvat v rumeno, kaj pa potem???

Ines. -> RE: pirhi (4.4.2007 10:01:28)

Čim bolj bela. Pridejo tako lepo živo rumeni. Če hočeš pa temno rumene, potem pa temna jajca.

Anonimen -> RE: pirhi (4.4.2007 13:10:55)

Meni se zdi, da vse barvo lepše primejo na normalna jajca, torej ne na bela. Vsaj jaz sem enkrat probala barvati bela, pa so bile vse barve precej nikakve. Taka je moja izkušnja izpred več let, mogoče zdaj že kaj boljše barve delajo.

arielca -> RE: pirhi (4.4.2007 14:36:07)

Če je lupina temnejša, potem rumena ni živa, ampak potegne bolj na oker. Na belih jajcih je pa lepa... Vsaj moje izkušnje so take. Je pa precej odvisno od barv. 

Tina26 -> RE: pirhi (5.4.2007 10:46:28)

Mi imamo doma račja jajčka in ko sem jih lani barvala so bila taaako lepa. Zares tako živih barv še nisem videla, pa kar vse se je prijelo na njih - katerakoli barva, tudi une ki so kot vodenke za barvanje s čopiči.
So pa bela jajca, mogoče celo za rahel odtenek zelenkasta. Pa fino je ker imajo debelejšo lupinico in ne počijo tako hitro med kuhanjem.

Anonimen -> RE: pirhi (5.4.2007 11:00:29)

se spomnim , ko se bila mala in smo meli race, je mami tud pirhe naredila iz račjih in so bili daleč najlepši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]