pocitnice z dojenckom (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


45ziga -> pocitnice z dojenckom (3.4.2007 23:00:02)

Pocasi se bliza poletje (ocitno si ga mocno zelim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) in misli o druzinskem dopustu; prvic v troje. Kaksen teden morja (rajsi cim bolj na samem) in krajse potovanje (z mozem se vsako leto odpraviva nekam, ponavadi z avtom po Evropi) pred iztekom porodniskega dopusta.
Imate mogoce ideje ali dobre izkusnje na to temo. Kje ob Jadranu ali v tujini se da prijetno pocitnikovati s 7,8,9 mesecnikom? Sotor, apartma, hotel? Verjetno sta bolj primerna junij in konec avgusta/septrember?
Pa potovanja: avto ali letalo, kako dolge naj bodo dnevne voznje z avtom, kako dalec iti, kaksne izkusnje imate s spanjem v hotelih?




lenika -> RE: pocitnice z dojenckom (4.4.2007 8:18:19)

Vse to je odvisno od otroka. Ti sama veš kako rad se vozi v avtomobilu, koliko časa zdrži npr. v naročju(letalo), kako je z vožnjo v vozičku, kako je s spanjem ponoči,...
Otroci so si med seboj zelo različni. Meni so vsi govorili, lažje je iti na dopust z novorojenčkom kot z enoletnikom, ker novorojenček itak samo spi. A naša izkušnja je bila popolnoma drugačna. našemu lani poleti tromesečniku ni morje nič kaj ustrezalo. Čez dan je spal bistveno manj kot doma, tudi ponoči se je bistveno več zbujal. Zunaj ga je motil hrup ljudi in svetloba, prav tako na plaži, v vozičku se ni hotel vozit,.. Nismo mogli niti na kakšno pijačko na teraso, ker je bil nonstop jok, kaj šele na kosilo. Hvalabogu je bil to apartma od naših in nismo nič plačevali in smo se po 9. dneh (še dolgo smo zdržali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) odpravili domov.
Sedaj pri 11. mesecih je slika popolnoma drugačna. Rad se vozi v vozičku, rad je med ljudmi, uživa, če se nonstop nekaj dogaja, spi brez problema, ko je pač zaspan. Brez problema se z njim usedem na kakšno teraso in spijem kavico, on pa opazuje dogajanje okoli sebe. A pred nekaj meseci je bila to misija nemogoče.

Tako da, poslušaj svojega otroka in se prilagodi njemu, ker posploševat je težko, ker je vsak otrok pač zgodba zase.




BaByGiRl -> RE: pocitnice z dojenckom (4.4.2007 8:38:26)

Se strinjam z Leniko. Vsak otrok drugače.
Jaz z našo nisem imela problemov, stara je bila 6 mesecev. Razen ko smo šli drugič s šotorom je bila boga, ker ne prenaša preveč dobro hude vročine.
V hotelu je bilo pa vse ok. Avto če ima rad, greš lahko daleč. Heh, kaj bo letos pa ne vem...odločila sem se za hotel, ker bo dojenček star 2 meseca in je zame bolj praktično. Kuhat ni treba, soba je pač soba, tuš,..malo drugače kot kampiranje.
Jaz mislim, da pojdite tja kamor želite. Otroka pa že toliko poznaš, da veš kako in kaj.
Lepe počitnice oz. dopust vam želim.




Stran: [1]