Kako postopati? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Kako postopati? (3.4.2007 14:12:28)

Tokrat bom tudi jaz anonimna, glede na to, da bo tudi tema taka...

Imam namreč naslednjo težavo - moj brat je poročen že štiri leta. Celotno sorodstvo o njegovi ženi nima ravno lepega mnenja, ampak pač če je ljubezen vmes, je pač ljubezen vmes. Smo jo vsi sprejeli medse. Težave se pa začnejo pred cca. pol letom - kar naenkrat je začela hodit v službo zjutraj, domov pa je prihajala tudi zjutraj - ob treh, štirih zjutraj. Dela kot natakarica, zato je seveda imela izgovor zakaj tako pozno hodi. Mami pa je imela tega dovolj in je začela raziskovati do kdaj dela, ter kje se nahaja. Tako je ugotovila, da vsak večer zaključi s službo že ob 23ih, potem pa se začne nočno pohajanje po lokalih z moško družbo. (čeprav ni ravno sigurno, da je pohajanje po lokalih, lahko da je bila tudi v stanovanju nad lokalom....). Tako je kar naenkrat počilo - mami je povedala bratu, brat je znorel, ona pa mu je razložila, da hodi na pijačo s kolegom še izpred poroke. Seveda ji je verjel.... čeprav smo mu vsi hoteli odpreti oči, pa nam ni uspelo... No, ta zadnji vikend je pa cel vikend od petka do nedelje ni bilo doma, ker naj bi šla na srečanje neke zavarovalnice v Maribor (nihče ne ve, da se ukvarja z zavarovalništvom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ). Malo sem se pozanimala in nihče ne ve, da bi bilo kakršnokoli srečanje v okolici Maribora oz. v samem Mariboru kakršne koli zavarovalnice.... 

Prosim vas za kakršenkoli namig, kako mu dokazati oz. kako mu odpreti oči? Ali naj pustimo vse skupaj na miru? Mogoče tudi še kdo na temu portalu ve za to srečanje zunanjih sodelavcev zavarovalnice v Mariboru?

Hvala za vsako vaše mnenje!
R.

Anonimen -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 14:16:35)

Naj se sama zmenita.

Felicity -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 14:20:59)

Bolj kot se boste vtikali slabše bo.
Brat mora sam spoznati s kom se je poročil in mogoče da njeno vedenje moti bolj vas, kot njega samega. Drugače bi sam kaj ukrenil.
Srečno.

madela -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 14:22:10)

Dokler brat ne bo sam želel videti kaj se dogaja,mu lahko govorite kar hočte,pa bo on verjel njej. Ko pa bo enkrat sam v dvomih,pa bo sam raziskal in videl pri čem je.

TinkiBinki -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 14:33:14)

Se strinjam z Madelo, dokler ne bo želel tega videti, ne bo dojel.
Lahko pa gresta skupaj pohajat ob poznih urah malo po teh lokalih in jo srečata...

romy -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 14:34:57)

Verjamem ti, da težko gledaš nekoga ki ga imaš rada(brata), da ga nekdo prenaša okol in ga ima dobesedno za norca. Vendar je fant očitno noro zaljubljen in dokler bo to trajalo mu boš težko odprla oči. Saj on vidi le njo in nič drugega.  

Upam, pa da ti uspe.

Naja31 -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 14:35:52)

Domnevam, da je brat dovolj star, da ne potrebuje vašega vmešavanja.
Ko bo čas bo sam dojel kakšno ženo ima, do takrat se pa vi ne vmešavajte. Samo vam bo zameril.

srki -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 14:35:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicity

Brat mora sam spoznati s kom se je poročil in mogoče da njeno vedenje moti bolj vas, kot njega samega. Drugače bi sam kaj ukrenil.
Srečno.

Tako je.

Že res, da ga imate radi in mu želite vse dobro, saj veš, kaj pravijo, kakor si boš postlal, tako boš spal.

tanikaa -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 14:37:23)

IZVIRNO SPOROČILO: sunqueen

Naj se sama zmenita.

Čisto prav.

Sicer pa je moje mnenje, da tvoj brat tudi ni tak butast. Po moje se tudi njemu sanja, kako in kaj je na stvari. In ko bo imel dovolj jajc oz. moči, bo že ukrepal. Naj si sam ureja življenje. Vi pa vstran. To je njegov zakon. Vem da ni enostavno to zraven gledat, ampak tako pač je. Če bo hotel, vas bo že prosil za pomoč.

Jutra -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 14:37:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicity
Srečno.

Žal je res tako.

HHH -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 14:38:25)

Sicer pa je moje mnenje, da tvoj brat tudi ni tak butast. Po moje se tudi njemu sanja, kako in kaj je na stvari. In ko bo imel dovolj jajc oz. moči, bo že ukrepal. Naj si sam ureja življenje. Vi pa vstran. To je njegov zakon. Vem da ni enostavno to zraven gledat, ampak tako pač je. Če bo hotel, vas bo že prosil za pomoč.

Se strinjam

Anonimen -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 15:07:57)

Nič mu ne morete dopovedat k on noče vedet. Sej ni neumen, sigurno se tudi njemu kaj svita, samo očitno mu tako odgovarja drugače bi že kaj ukrenil.

Anonimen -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 15:09:59)

Sem mnenja, da mi ENKRAT poveste kako je na stvari in kaj si o tem mislite. On bo to vzel na znanje in dalje ukrepal tako, kot bo on mislil da je najboljše.
Vi ste s tem dejanjem končali in se nimate pravice vtikovati v tuj zakon, pa četudi je to tvoj brat. Najbrž je star dovolj da se je poročil, torej je tudi star dovolj da sam spregleda in ukrepa.
Najbrž jo pa ima rad in si zaenkrat še zatiska oči.

Anonimen -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 15:11:38)

Najboljše da se ne vmešavate in da sam doumi..Ker je precej zaljubljen, bo prej verjel njej kot pa tebi.. Pustite to, pozabite da se to dogaja in mogoče bo en dan prišel k sebi...Ko si zaljubljen, težko ukrepaš v tem primeru, ko kdo koga vara,.. Vsak je drugačen, vsak odregaira drugače.. 

LP

Anonimen -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 15:13:11)

Tko kot so rekle predhodnice, saj ni neumen...

natalia -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 17:35:25)

ni blo nobenega srečanja na ZM.

Anonimen -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 17:50:49)

Dovolj je bilo, da ste ga enkrat opozorili na dogajanje, če se mu slučajno res ni svitalo, samo tu je pa meja, kjer morate nehati z vtikovanjem.

štorkljica -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 18:08:11)

IZVIRNO SPOROČILO: sunqueen

Naj se sama zmenita.

Točno tako! Pustite ju na miru, kaj ste njegova služba za obveščanje al kaj? Mislim, pa da se še vaša mama vtika v to. Halooo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Če ga kaj zanima pa naj sam raziskuje.

Anonimen -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 18:25:07)

Jaz sem pa mnenja,da zato,ker jo ne marate,iščete vsako njeno napaka.Če bi bila to ženska,ki bi vaši družini ugajala,ne bi nihče dvomil o njej,tudi če bi vam nabijala rogove.Ker pa ni po vašem okusu,ste pripravljeni celo vohuniti za njo.Karkoli je med bratom in njegovo ženo,je samo njun problem,mislim,da ima vsak doma dosti svojih problemov za reševati,samo ponavadi je reševanje tujih problemov zanimivejše,saj tako prikriješ svoje.Malo zmedeno napisano,vendar me takšne stvari razkurijo.

Vijoličarka -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 18:45:27)

Dejstvo je, da ožje in širše sorodstvo ne mara bratove žene.
Dejstvo je, da brat to ve.
Videti je tudi (se oproščam, če se motim, samo ugibam), da ste pri vas zelo, mogoče celo preveč povezani, pa se vsak v vsakega vtika. In mogoče je to šlo bratu vse življenje na jetra, pa si je celo prav zato, da uveljavi svoje in razdrma sorodstvo, našel tako ženo, ki gre vsem na živce. Na tak način vam sporoča: pustite me že enkrat pri miru.

Če zgoraj navedeno drži, potem je res najslabše, da se mu kar naprej dopoveduje to in ono in se vtika v njegove intimne zadeve. Brat morda sam kaj sumi, morda tudi sam kaj ve, ampak noče špilati po vaše in z vami, ker noče, da se vtikate vanj. Saj, če smo realni, res ni prav, da je bila izvedena taka detektivska raziskava, brata pa nihče ni vprašal za mnenje, če se to lahko stori.

Brat je odrasel in je samostojen. Sprejmite to. In prej boste to sprejeli, prej bo sam ugotovil kaj je (če je) na stvari in temu ustrezno ukrepal. Če pa se bo odločil, da ne bo ukrepal, pa bo to njegova odločitev, ki jo boste, žal, morali spoštovati.

Je hudo gledati osebo, ki ti je pri srcu v taki situaciji in se počutiti nemočnega. Ampak ljudem ne moreš pomagati, če si nočejo sami pomagati. Pusti ga pri miru, poskušaj prepričati še sorodstvo, da bo ravnalo enako. Bodi samo pripravljena, da mu pomagaš, ko/če bo za pomoč zaprosil sam.

lenika -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 21:12:40)

Ste pa precej detektivska družina. Mama zalezuje, ti se pozanimaš o seminarjih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Sta odrasla, a ne? Torej se lahko sama zmenita.

Anja** -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 21:15:32)

V ponedeljek je bil šnelkurz zavarovalnice Merkur v Ljubljani...

Anonimen -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 21:35:57)

Se zelo strinjam tudi s tem, kar sta napisali Dalija in Vijoličarka.

karmy -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 21:38:04)

kot so rekle moje predhodnice, pusti raje da se sama zmenita, saj se lahko z vami na smrt skrega... 

caillou -> RE: Kako postopati? (3.4.2007 21:53:41)

Vaš brat ima pač ženo, ki rada pohajkuje naokoli. Očitno se je on s tem sprijaznil že pred poroko, samo še vi se morate. Človek se ne spremeni kar čez noč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>