Jessy -> RE: velikonočni pirhi (3.4.2007 22:50:04)
|
Da jajca ne počijo (preiskušeno): Ko sem jih barvala v čebulnih olupkih, sem najprej dobro prevrela čebulne olupke, pol pa počakala, da se je voda nekoliko ohladila, tolk, da me ni peklo v prst, ko sem ga notri pomočila, pol sem pa v tako toplo vodo dala jajca in pustila sigurno kako uro, tolk, da se je voda že skoraj ohladila na sobno temperaturo, pol pa sem šele dala nazaj na plin, da je zavrelo. Pol je pa tudi važno, da jajca ne vrejo preveč. Vreti morajo ravno toliko, da voda malce miglja. Zagotovo ne bodo počili. Jajca se kuha 10-15 min, vendar ko jih jaz kuham v čebulnih olupkih vedno kuham dlje (20 min), da so lepše obarvani, posledično pa baje tudi dlje zdržijo (pri nas v nobenem primeru ne prav dolgo).
|
|
|
|