Kokosova torta
[image]http://www.web-kulinarika.si/images/recipes/kokosova_potica.jpg[/image]
Sestavine za 12 oseb Testo:
1 kg bele moke tip 500,
5 dag kvasa,
10 dag sladkorja,
10 dag olja ali margarine,
5 rumenjakov,
1 ţličko soli,
Ľ l mleka ,
limonina lupina. Biskvit:
6 jajc,
20 dag sladkorja, vanilij,
20 dag moke, pecilni
Nadev:
1 kg kokosove moke,
25 dag masla,
4 rumenjake,
sneg 9 beljakov,
20 dag sladkorja.
Priprava Najprej si pripravimo kvađeno testo in sicer tako, da v moko naredimo jamico vanjo nalijemo mleko, sladkor in kvas ter pustimo 20 minut. Nato dodamo ostale sestavine in zmeđamo v kvađeno testo, ter ga pustimo vzhajati. Nato si naredimo biskvit. Ter ga nareţemo na kocke velike 2cm* 2 cm, katere prelijemo s prelivom, ki ga naredimo tako, da v ˝ l mleka zakuhamo 3 jedilne ţlice sladkorja (9 dag). K ohlajenemu dodamo rum po okusu. Nadev pripravimo tako, da maslo đenasto umeđamo, dodamu rumenjake in zopet umeđavamo ter na koncu dodamo đe sladkor. Tej masi dodamo kokosovo moko in počasi vmeđavamo sneg iz 9 beljakov. Sneg vmeđavamo zelo počasi.Potico naredimo tako, da kvađeno testo razvaljamo na 1 cm debelo. Na testo porazelimo kokosov nadev, ter na nadev đe biskvitne kocke katere smo prepojili. Potico zavijemo, damo v pekač in pustimo vzhajati 60 minut. Nato jo pečemo pri 160 °C 90 minut.