zoom zoom -> RE: Aprilčki in aprilčice 2007 (13.12.2007 11:04:18)
|
Živjo, ste bile pa pridne s pisanjem. Sem samo na hitro malo prebrala in na žalost prebrala, da je kar nekaj aprilčkov bolnih.Upam, da se hitro pozdravite in da ni nič hujšega. Sabri: samo, da se je dobro končalo. Taška: lepo, da z Manco ni nič narobe. Mojčca: ćestitke za 8 mesecev. Čestitke vsem za nove zobke Če sem kakšno pozabila, pa ne zamerit, sem res bolj na hitro prebrala. Valika: starejši se ne polula več ponoči, če mu dam gor plenico. Ostane suh in seveda potem tudi dobi čokoladico (zjutraj veselo prileti iz njegove v mojo sobo in reče lej suha plenica in potem leti lulat v stranišče). Če mu pa plenice ne dam se pa polula in potem ves žalosten ugotovi, da čokolade ne bo. Tako, da pri nas plenica ostane, me sicer nič ne stane, pa itak lahko suho plenico upšorabiš večkrat. Zdrži ene 5x, potem je pa že čist zgubana in trakovi so tudi že fuč. Aja zadnjič ko je imel pa vročino, se je pa klub plenici polulal (je pa res, da je takrat veliko pil). Recimo, da lajhko rečem, da je uspelo. ZDej pa še malo o naši skoraj osem mesečnici. Včeraj je bila tečna za znoret. Je od 6h zjutraj pa do 19h jokala, ne tulilila bo boljši izraz sigurno 8 ur. Pa skoz se je hotela nosit, nič ji i bilo prav. PA smo jo nosili in se je vsaj malo potolažila. Od 16. 30 pa vse do 19h pa je tulila, kot bi jo iz kože dajal in je ni nič potolažilo. Smo se spokali na Metelkovo na urgenco in tam je naša lisička se veselo smejala in koketirala z vsemi, ki so bili tam, niti 1x ni zajokala. Pomoje, da so si tam mislili, da sem "čuknjena" No zdravnica jo je vseeno pogledala in rekla, da je slinavka kar huda, da je na srečo nima tudi po dlesnih in nebu, tamveč na srečo samo po grlu in mandelnjih, ji je vseeno pogledala še kri in ugotovila, da ima rahlo virozo, pa da je malo slabokrvna, sicer pa razen slinavke popolnoma zdrava, živa in radovedna punčka, ki se rada smeji. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa še navodila glede hrane, nič toplih stvari, pa sadja s kislinami, temveč kakšne jogurte, pudinge,... - hladne seveda. Verjetno si ne morete predstavljati, kako grozno sem se počutila. Po drugi strani pa občutila olajšanje, da ima res samo slinavko. Ampak doma pa res 2,5 ure se je drla kot bi jo iz kože dajal, pa tak čuden - prestrašen izraz na očeh je imela. Aja še to, včeraj je dobivala Paracetamol svečke na 6 ur, ko se je začel tisti jok, sem ji dala svečko tudi že po 4 urah in ni bilo nič bolje. Spala je potem do 2.30 sem ji dala še malo Calpola, popila flašo z mlekom in spala spet do 7h. Zdej mi tudi že spis koraj 2 uri in je bila čist ok. Je pa po obrazu, trebuhi in spolovilih dobila še ene pikice, tako, da sumim, da ima poleg slinavke še 6. bolezen. Bo to jutri potrdil ali ovrgel tudi njen pediater, ker imava kontrolo. Bom zdej končala. Pa upam,da bom uspela danes še kaj napisat. Aja, še to. Pri nas se po tanovem tuširamo pri več kot 40*. Sem se šla tuširat in me je skoraj kap, ker je bila tako vroča voda in sploh ni bilo mrzle. Se je zgleda pipa pokvarila (imamo tako, kjer lahko naštimaš kakšno temperaturo želiš) in samo vroča voda ven šiba. Mormo nujno enega vodovodarja najdit, da pride pogledat. Lp
|
|
|
|