*piškotek* -> RE: Aprilčki in aprilčice 2007 (7.1.2008 10:38:09)
|
IZVIRNO SPOROČILO: aischa in ko sem bila že tako zagnana s to ločevalno dijeto preberem tole http://www.cenim.se/164-a.html punce katere zelo hitro zgubite veselje ko preberete kaj negativnega raje ne berite da ne boste upostile dijete ampak jaz se ji odpovedujem in začnem z pravilnim prehranjevanje in telovadbo. Tiste ki se nočete spravit v slabo voljo in "depresijo" vam tega ni potrebno brati, oz. vam odsvetujem branje. Pod tole se pa podpišem tudi jaz. Zdaj pa ne zdržim več in moram komentirat tudi to temo - hujšanje in kilogrami! Če kdo dobro ve kako je z dietami, potem sem sigurno to jaz. Res, brez heca. Resnično hujšam že celo življenje, ker sem že od osnovne šole (od 1 razreda) naprej močnejše postave. Probala sem že nešteto diet, pa zmeraj sem po končanih dietah dobila še dodatne KG gor. Pa sem bila zelo uspešna s hujšanjem (sem hodila k dr. Sentočnikovi v Ljubljani - če je že katera slučajno slišala) in sem takrat skujšala v 4 mesecih 30 KG. Ampak - sem v enem letu dobila res čisto vse nazaj - počasi a vztrajno. Tako da sem res že obupala nad vsakimi dietami. No, saj se vsake toliko časa spravim malo k njim (sem recimo konec novembra začela s to ločevalno) pa so prišli prazniki in seveda sem mogla jest normalno! Sem rekla bom potem po novem letu (kao danes) začela naprej z njo. Pa sem si po tem članku tudi jaz res premislila. Pa ne mislit da sem obupala, ampak sem tudi jaz že lep čas razmišljala o tem da te diete ne peljejo, vsaj pri meni, čisto nikamor, in da moram res spremenit način prehranjevanja in vpeljat v svoje življenje telovadbo. Zdaj pa samo še zbiram pogum da res korenito spremenim vse to moje prehranjevanje! Sem si rekla da zjutraj (oz. do 12) jem samo sadje, za kosilo bom pojedla pol manj, včerjo bom imela ob 18 in bom probala da kasneje ne bom več jedla. Sladkarije pa bom tudi probala omejit na minimum, ker čisto se jim pa ne bom in tudi ne bom mogla odpovedat. Tako, zdaj sem se skihala in upam da vam nisem vzela volje! Saj tiste ki imate za shujšat par kg to še gre, take diete, pri moji teži pa ni več variante da jih spravim z dietami dol. Pa tudi po vseh teh hujšanjih veliko težje izgubim vsak kilogram. Kar ne grejo dol! Sem se ločevalne recimo držala (no prejšnji mesec) pa sem izgubila v celem mesecu 5 kg. Ja saj mogoče je to za vas nekatere to že res veliko, meni pa se ni niti malo poznalo - še na cunjah ne), ker gre na začetku tako samo voda iz telesa in se maščobe še ne topijo! Upam da vam nisem vzela volje do hujšanja s tem ko sem vam napisala kako je dejansko stanje s tem če imaš res ogoromno KG preveč. Pa ni mi treba rečt - da če bi si res želela shujšat, da pa pol pa že bi kaj naredila zase - ker sem res že marsikaj probala, ampak bo pa res treba celo prehranjevanje spremenit in začet telovadit. Se opravičujem če sem vas zamorila, samo sem pa že sedaj res mogla to povedat.
|
|
|
|