Ko odteče plodovnica... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Annny -> Ko odteče plodovnica... (9.10.2004 17:40:43)

Drage mamice,

zanima me naslednje: če se zgodi, da odteče vsa plodovnica naenkrat, ali je še čas npr. iti pod tuš, pripraviti kako stvar (kake pol ure) ali je treba takoj naravnost v porodnišnico?
Hvala in lp

Pupica -> Ko odteče plodovnica... (9.10.2004 17:51:47)

Ko je men odtekla (sicer ne vsa) sem šla še pod tuš pa preoblekla sem se.drgač pa baje bolj počivat, da ne zaide popkovnica v porodni kanal.
Ja Annny a še kar nis rodila;):)-:)-:)-:)-:)-
pupica&:muca:TIA

Annny -> Ko odteče plodovnica... (9.10.2004 18:02:38)

HM, pri meni je vse isto...neboleči popadki ves čas, pikec zelo tišči navzdol..skratka, ne vem, kaj bi...če bo šlo tako naprej, se boš šla kar pokazat G:zmeden2:

Abby -> Ko odteče plodovnica... (9.10.2004 18:24:44)

Mislim, da je treba v takem primeru poklicati rešilca, ker se baje ni varno več voziti z navadnim prevozom. Medtem, ko čakaš rešilca imaš pa itak še par minut.
Sicer pa je meni začela odtekati bolj počasi - ob treh ponoči in potem še celo jutro. Res pa sem takoj zbudila vse domače in smo se začeli odpravljati na pot (peljala sta me mama in mož), ker pa še nisem imela vsega pripravljenega, čeprav je bil že dan čez rok, smo do 10 min oddaljene porodnišnice prišli šele proti peti uri zjutraj.

niki5 -> Ko odteče plodovnica... (9.10.2004 20:39:46)

Anny, če ti odteče plodovnica doma se uleži in pokliči rešilca! Ker ne veš kakšen je položaj otroka in lahko pride do izpada popkovnice, kar pa lahko ogrozi otroka. Meni je ginekologinja rekla, da so imeli v enem mesecu dva primera, ko so morali delati carski rez, ker so se ženskesame odpravile v porodnišnico. Lahko bo vse vredu, ampak a je vredno tvegati.:zmeden2:

Annny -> Ko odteče plodovnica... (10.10.2004 0:19:17)

Najlepša hvala:):):)

anaj -> Ko odteče plodovnica... (10.10.2004 20:50:37)

:duda:NAJBOLJE JE DA POČAKAŠ REŠILCA.
Če je otrok tako nizko, ko odteče voda, da zapre prehod v maternico se lahko sprehajaš. Če pa je otrok višje pa je bolje, da se uležeš in počakaš, da ne pride prej ven popkovnica in ne glavica dojenčka.

Anaj!:duda:

frutka_ -> Ko odteče plodovnica... (10.10.2004 22:49:22)

Hm, mislim, da ti vsa plodovnica naenkrat ne more odteči...ali lahko? Meni je odtekala ves čas poroda. Tudi babica v porodni sobi je rekla, da plodovnica odteka ves čas in da mi bo menjavala rjuhce ter da je to normalno.:bravo:

Nič ne skrbi. :zmeden:Gotovo boš vedela kdaj bo. 9nebesaObstaja pa en test, če nisi prepričana ali ti pdteče plodovnica ali ne, kupiš pa ga v lekarni!

Abby -> Ko odteče plodovnica... (11.10.2004 10:59:25)

Kako ti odteka, je odvisno od tega, kje poči mehur. Če poči višje, odteka počasi, če pa nizko oz blizu izhoda, imaš pa Niagarske slapove. Ampak menda je to redko.

Anja167 -> Ko odteče plodovnica... (11.10.2004 13:37:38)

Meni se je pa zdelo, da so Niagarski slapovi... :) Se pravi, sem spet med redkimi...

Stran: [1]