varstvo na domu za bolnega otroka (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

Atja -> varstvo na domu za bolnega otroka (2.4.2007 22:26:24)

Zanima me, če ima kdo izkušnje z varstvom bolnega otroka na domu (Lj-Bežigrad). Tamala (15 mesecev) je štartala z vrtcem in smo non stop bolni. Ker me skrbi, da v nedogled bolniške ne morem jemati, iz vrtca pa je ne bi rada izpisala, me zanima, kako je z varianto, da bi našla nekoga, ki bi bil pripravljen vskočiti in otroka paziti na domu, kadar je bolan (seveda ven iz ta hudega). Ve kdo za kakšen tak primer oz. celo pozna koga, ki bi ga to zanimalo. Kakšna pa je okvirna cena takega varstva - verjetno na uro?

Hvala za odgovore in lp

Anonimen -> RE: varstvo na domu za bolnega otroka (3.4.2007 8:42:58)

Vem,akkšni so delodajalci,vem,kako se ti počutiš,ko otrok zboli in spet bolniška.Moja hči ima srečo,da ima mene,ki počuvam bolnega otroka,pa vendar opažam in sem menja,dak bolnemu otroku spda mama.Samo ona ga lahko
potolaži,takrat jo rabi ob sebi.Kako naj bolno dete z visoko vročino sprejme
tujega človeka ob sebi,če še bližnjih sorodnikov(tet,babic)ne sprejema?
Če pa res ne gre,kaj nimaš nobenih sorodnikov,ki bi ti ga počuvali?

bskrle -> RE: varstvo na domu za bolnega otroka (3.4.2007 12:08:38)

Midva z možem si bolniško deliva, vsaj pol tedna. Pri  treh majhnih otrocih je to kar pogosto.Delodajalca to vesta. Moraš vedeti,da to traja prvo leto, bodi samozavestna tudi v tem, da vzameš bolniško.

pinki3 -> RE: varstvo na domu za bolnega otroka (3.4.2007 14:26:42)

Jaz pa mislim, da k otroku, ko je zelo bolan (torej prvih nekaj dni) spada mama, kasneje je pa fino, da je otrok se kak teden doma, ceprav se bolje pocuti. V tem casu smo mi kombinirali z varusko. To je dosti bolje, kot da gre otrok takoj ko nima vec vrocine nazaj v vrtec, kjer naleze se ostale in se sam kaj pobere. Je pa pomembno, da otrok to osebo, ki ga bo pazila, najprej spozna in se nanjo naveze.

Stran: [1]