Marogica -> RE: kaj naj skuham (2.4.2007 21:35:46)
|
Torej zrezki s smetanovo omako: Meso potolčeš in ga potrosiš s soljo in poprom, lahko ga tudi povaljaš v moki(čisto rahlo). V ponev daš olje ali pa tudi maslo, ga segreš in dodaš zrezke, ki jih na visoki temp. za ca 2. min popečeš. Nato vzameš zrezke ven in jih daš na toplo ali pa jih vsaj pokriješ. V ponev, kjer si pekla zrezke, dodaš na drobno narezano čebulo in zaliješ z vinom(malo). Nato dodaš smetano(jaz dam smetano za kuhanje, se mi zdi "nežnješe", lahko pa dodaš tudi kislo smetano- po slovensko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), začiniš s soljo ali jušno kocko(zelo malo), dodaš žlico moke v malo mrzle vode, zmešaš in dodaš omaki. Ko je omaka kuhana(vse skupaj nekje 10-15 min), dodaš meso in "sok" od mesa v smetanovo omako ter ga v omaki "segreješ". Njoke skuham samo v slani vodi in jih dam brez vsega k jedi. Zato imaš pa omako. Pa ne delaj si dela že z lignji.... p.s. Pa naslov mi na ZS napiši...pridem jutri...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|