Gina -> RE: zrezki v omaki z gobicami (2.4.2007 21:14:40)
|
Spražiš čebulo, pa ne čisto do konca, dodaš malo strtega česna in potolčene zrezke. Začiniš po želji. Jaz dam gor ponavadi malo vegete, poper in čisto malo šetraja, ki pa ni nujen, če ti okus ne ustreza. To potem cmariš na ne preveč velikem ognju, dokler niso zrezki že skoraj mehki. Če se ti zdi, da bi se lahko zažgalo, dodaš malo vode. Aja, vmes lahko dodaš malo,se pravi eno veliko žlico gobove juhe iz vrečke (ali pa tudi ne, če ti ne paše - meni se zdi, da naredi dober okus in to prakticiram, kadar imam le-to pri roki). 10minut pred koncem dodaš očiščene in narezane šampinjone, tik preden nehaš kuhat pa še svež narezan peteršilj. Če ti paše lahko zaliješ s sladko smetano ali posuješ s sirom, lahko pa ješ tudi brez tega, oboje je dobro.
|
|
|
|