zrezki v omaki z gobicami (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


lojzika -> zrezki v omaki z gobicami (2.4.2007 20:55:31)

Kako naredite goveje zrezke v omaki z gobicami?




Gina -> RE: zrezki v omaki z gobicami (2.4.2007 21:14:40)

Spražiš čebulo, pa ne čisto do konca, dodaš malo strtega česna in potolčene zrezke. Začiniš po želji. Jaz dam gor ponavadi malo vegete, poper in čisto malo šetraja, ki pa ni nujen, če ti okus ne ustreza. To potem cmariš na ne preveč velikem ognju, dokler niso zrezki že skoraj mehki. Če se ti zdi, da bi se lahko zažgalo, dodaš malo vode. Aja, vmes lahko dodaš malo,se pravi eno veliko žlico gobove juhe iz vrečke (ali pa tudi ne, če ti ne paše - meni se zdi, da naredi dober okus in to prakticiram, kadar imam le-to pri roki). 10minut pred koncem dodaš očiščene in narezane šampinjone, tik preden nehaš kuhat pa še svež narezan peteršilj. Če ti paše lahko zaliješ s sladko smetano ali posuješ s sirom, lahko pa ješ tudi brez tega, oboje je dobro.




total -> RE: zrezki v omaki z gobicami (2.4.2007 21:19:04)

Goveje zrezke malo posolim,namažem z gorčico in opečem na olju.Poberem jih ven,zlijem not zmešano gobovo juho(pol vreček juhe+vode) in dam da zavre.Not dam še kakšne gobe po želji al pa nič,dodam zrezke in kuham še malo.Super je okusa in hitro pripravljenoi.Dober tek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




CIPRESA -> RE: zrezki v omaki z gobicami (2.4.2007 21:26:45)

Jaz pa ravno tako prepražim čebulo, potem zložim v posodo zrezke, jih popečem po obeh straneh, potem jih zložim ven ter v posodo dodam že prej pripravljeno  omako (moka + voda + začimbe). Vse to še malo zalijem z vodo, zložim zrezke nazaj v omako in jih pustim na malem ognju  da se  kuha. Kake pol ure pred koncem pa  dodam v omako še gobe (mi imamo najraje jurčke ki jih sama naberem in jih že prej poparim na vodi da so že napol kuhani).

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Zdaj sem pa lačna ratala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]






saving -> RE: zrezki v omaki z gobicami (3.4.2007 1:55:29)

Čisto odvisno, od katerega kosa so zrezki. Če je rostbif (ali bognedaj pljučna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]) potem naredim stejke posebej in omako z gobami posebej (pražene gobice, sladka smetana, česen, začimbe). Če je bržola. je dobra na hitro popečena na dosti čebule, potem pa kakih 10 minut dušena skupaj z gobicami - gobice posebej popražiš na česnu in na koncu dodaš peteršilj. Od stegna je fino, če pomokaš zrezke in jih pečeš kar skupaj z gobicami. Gobe spustijo vodo in potem kar pokriješ in dušiš tako od oka 15-20 minut.




Stran: [1]