|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Papirji za na csd
2.4.2007 15:39:16   
Tracy
Živjo
Povejte mi prosim kdaj je zadnji čas da odnesem papirje na CSD? Je res zadnji čas kakšen teden pred začetkom porodniške? Je katera tako naredila. Če je to mogoče bi raje počakala še kakšen mesec, da dobim še eno plačo, in potem oddala 15 dni pred nastopom porodniške.
lp

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Papirji za na csd
2.4.2007 16:10:52   
bskrle
Mislim, da moraš to storiti vsaj 30 dni prej. Preberi na potrdilu, mislim, da piše.

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.4.2007 16:16:13   
N _ B
Danes sem bila ravno na CSD. Porodniško nastopim 12.05. in mi je rekla naj prinesem papirje takoj po izplačilu plače za marec (15.04.) oz. najkasneje do 20.04.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.4.2007 16:17:15   
Maleal
Mislim da je to kar si si ti zamislila prepozno,jaz nastopim porodniško 12.4 in sem si mogla vpisat še februarsko plačo(zadnjo),marčevske pa ne več.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.4.2007 17:06:40   
Tracy
Naj povem, da je meni tako rekla referentka na csd-ju. Meni se to zdi malo pozno, in ravno zato sprašujem. Namreč. Porodniško nastopim 20.5., rekla pa mi je da bi lahko še vpisala plačo, ki jo pa dobim 5.5. (za april).  Če bi bilo to mogoče, si povečam porodniško za 10 EUR, kar znaša letno 120 EUR. To se mi pa kar zdi nek denar.
lp

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.4.2007 17:34:09   
Maleal
Če ti je rekla ona na csd-ju potem pa naredi tako,ona že ve kaj govori,čeprav je meni to pozno.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.4.2007 17:44:28   
jasna
Zadnji rok ni nikjer napisan. Dejansko morajo sprejeti vlogo, kadarkoli jo prineseš. Ti je pa očitno pripravljena izdati odločbo v parih dneh.
LP

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.4.2007 19:36:33   
juniorka
Ko sem si jaz urejala papirje, sem tudi lahko oddala kasneje! Važno je, da nekje 60 dni pred pdp greš po obrazce na csd, kjer se vse dogovoriš, kaj ti odgovarja..., in da v službi vejo 30 dni prej, kdaj greš na porodniško- če so smotani, se ni za igrat, jaz sem jim potrdilo od g. nesla pokazat, da ne bi kaj komplicirali, četudi so mi plače vpisali pozneje...Na CSDju pa je itak rekla, da če je vloga popolna, lahko v enem dnevu uredi odločbo...in sem v 4 dneh res dobila odločbo že domov, pa sem papirje po pošti poslala!user posted image

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.4.2007 20:04:39   
Anonimen
To je čisto odvisno od csd-ja do csd-ja, tako da se mora vsaka na svojem pozanimat, kako pozno še sprejemajo vloge. Nekje so ful prijazne in čakajo do zadnjega momenta, če se ti to kej pozna potem, drugje so pa zadrgnjene in se držijo tistih 60 dni kot pijanec plota.

(odgovor članu juniorka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.4.2007 22:03:29   
dorina
Kolikor jaz vem, je zakonsko določeno, da moraš na CSD-ju papirje oddat največ 60 dni pred PDP-jem in najmanj 30 dni pred PDP-jem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.4.2007 10:01:37   
jasna
Skrajni rok v zakonu ni zapisan. Je pa center dolžan izdati vlogo v 15 dneh od prejema vloge. Torej vlogo morajo sprejeti kadarkoli, je pa njihova dobra volja, da stvar uredijo v parih dneh. Če vlogo oddaš 16 dni pred nastopom porodniškega dopusta, dobiš odločbo pravi čas.

Z A K O N
O STARŠEVSKEM VARSTVU IN DRUŽINSKIH PREJEMKIH
uradno prečiščeno besedilo
(ZSDP-UPB1)

54. člen

(roki za uveljavljanje pravic)

Pravico do porodniškega dopusta, očetovskega dopusta in porodniškega ter očetovskega nadomestila se uveljavlja 60 dni pred predvidenim datumom poroda na podlagi potrdila ginekologa. Center v ta namen izroči stranki vse obrazce in jo opozori na obveznosti do delodajalca ter jo seznani z nadaljnjim postopkom uveljavljanja posameznih pravic ter tudi s posledicami zamude rokov iz 16., 22., 29., 33. in 37. člena tega zakona.
Pravica do dopusta za nego in varstvo otroka in nadomestilo za nego in varstvo otroka se uveljavlja 30 dni pred iztekom porodniškega dopusta.
Pravica do posvojiteljskega dopusta in posvojiteljskega nadomestila se uveljavlja najkasneje 30 dni po nastopu posvojiteljskega dopusta. Po tem roku se pravice ne more uveljaviti.
Roki iz tega člena ne veljajo v primerih, kjer ta zakon določa krajše roke za obveščanje delodajalca.

55. člen

(odločanje centra)

Center odloči o pravici do starševskega dopusta v 15 dneh od prejema vloge.

(odgovor članu dorina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.4.2007 10:15:13   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: Tracy

Porodniško nastopim 20.5., rekla pa mi je da bi lahko še vpisala plačo, ki jo pa dobim 5.5. (za april). 

Jaz nastopim porodniško 10.4. Nam plače izplačujejo v istem mesecu, tako da sem 30.3. nesla izpolnjene papirje z marčevsko plačo (ki je bila zelo dobrauser posted image ). Da mi jo bodo lahko upoštevali v izračun, sem morala popraviti datum na obrazcu na mesec april. Tako sem dala vlogo 2.4., porodniško pa nastoplim nekaj dni kasneje. Nobenih problemov.

Za pomoč pri rojstvu (vzela sem denar), pa mora biti vloga oddana en mesec prej, če hočeš da ti izplačajo ta mesec. Se pravi, vložila sem konec marca, da bom dobila v aprilu. Drugače čakaš en mesec.

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Otroški vozički
endrina

Katero znamko otroškega vozička ste izbrale?

Peg Perego (48%)

Quinny (25%)

Hauck (10%)

Mutsy (6%)

Stokke (4%)

Bugaboo (8%)

Število vseh glasov: 317

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!