plenični izpuščaj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


kontrero -> plenični izpuščaj (2.4.2007 13:41:22)

Sem že prebrala vse kar ste napisale na to temo a imam vseeno še nekaj vprašanj. Kako dolgo traja ta izpuščaj. Imamo ga že 11 dan in sedaj se širi po celi ritki, posamezni grozdi so na 4 mestih. Tisti prvi pa bo skoraj suh. Ostala je pravzaprav rdečina - rdeč kolobar. A to otroka boli ali peče ali karkoli? Naša je namreč že cel vikend tečna za znoret. Danes niti spi ne. Vedno je spala dopoldne dvakrat po eno  uro in popoldne enkrat tri ure skupaj. Danes pa dopoldne že dvakrat samo po pol ure in vmes se jo ne da umirit. Karkoli delam ona kriči. Le na dojki je tiho. Pa še to ne ves čas. Po nekaj časa začne opletat z glavo ali pa zaspi. Prejšnji teden sem čistila z vodo in mazala z bepanthenom, sedaj že dva dni umivam še s kamilicami in mažem z bepanthen plus in danes smo še kupili plenice v Mullerju - eko Moltex. Vsakič se mi je zjutraj zdelo da je boljše a potem je bilo čez dan spet vsakič slabše. Namreč ponoči je nisem previjala ker ni bila pokakana, pa  zbudi se samo1x ali 2x. Ne vem ali bi naj šla k zdravniku? Jutri bomo dopolnili 3 mesece. Izpuščaj pa smo dobili ravno tisti dan, ko sem zamenjala plenice iz Babylove od DM na štorkljine bombažne. Res pa je tudi, da sem prejšnji dan jedla začinjeno suho meso. Ali je bila hrana ali so bile plenice? Ima katera izkušnje, da je imela v štorkljinih plenicah izpuščaj? Jaz imam namreč te nove prekrivne hlačke, ki so jih začeli prodajati decembra. A bi bilo to krivo? 




bobek05 -> RE: plenični izpuščaj (2.4.2007 13:56:39)

Naš je imel do zdaj plenični izpuščaj 2x. Obakrat sem mu zvečer rdeče predele namazala s praška pasto (se dobi v lekarni) in zjutraj je bilo vedno boljše, ker mu je fajn izsušilo. Skoz dan sem mu drugače mazala tudi z Bepanthenom.
Ritko smo mu v tem času umivali le z vodo, plenic nismo menjavali (v smislu, da bi šla na drugo firmo), sem mu pa dala vmes med Pampersko in ritko navadno tetra plenico. Po nekaj dneh je plenični izpuščaj izginil.




bobek05 -> RE: plenični izpuščaj (2.4.2007 14:01:11)

Pa še to - če boš zdravila s praška pasto, svetujem, da v tem času ne uporabljaš štorkljinih plenic, ker ne boš spravila svetlo rjave barve (ki jo pušča praška pasta) iz njih...




2 Sraki -> RE: plenični izpuščaj (2.4.2007 14:05:37)

Prijateljica je dobila tudi plenični izpuščaj pri svoji punčki zaradi pralnih plenic. Sedaj ker so otroci bolj občutljivi kupuje od DM-a in Mullerja plenice in jih menjava na 14 dni, da se zadeva ne bi ponovila. Sicer pa poizkusi s praško pasto in ritko čim dlje pusti na zraku da se dobro posuši in šele nato zopet zavij v plenico. Od firme Mustela je baje tud dobra kolekcija proti tem nadlogam.




petra81 -> RE: plenični izpuščaj (2.4.2007 18:50:51)

Poglej tukaj:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=613116&mpage=1&key=pleni%E8ni%2Cizpu%9A%E8aj&#616549

pa tukaj:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=613116&mpage=1&key=pleni%E8ni%2Cizpu%9A%E8aj&#613116

Upam, da ti bo kaj pomagalo!!!
Srečno!

Lp, Petra




severnica77 -> RE: plenični izpuščaj (3.4.2007 8:20:37)

V prvem mesecu smo tudi mi fasali plenični izpuščaj, pokazala sem ga pediatrinji in mi je napisala recepta za Betrion in Daktarin. Z Daktarinom sem ga morala mazati 3x na dan z Betrionom pa 2x na dan. Čez dan sem ga večkrat pustila razvitega in vedno pazila, da je bila ritka popolnoma suha, ko sem ga povila nazaj. Izginil je nekje v tednu dni od takrat dalje se več ni pojavil.




Strawberrie Cherrie -> RE: plenični izpuščaj (3.4.2007 8:23:32)

Nam se je vlekel skorajda cel mesec, dokler nisem pogruntala, da moram zelo pazit, da njegov urin ne pride v stik z blatom - se pravi nikoli ne brisat z istim robčkom/krpico obojega -> ker urin in blato se vežeta, pri tem pa se spremeni Ph dojenčkove kože in posledično nastane pleniščni izpuščaj. Uporabljaj samo vodo, tudi za kopel. več krpic ali blazinic, potem pa ritko do dobrega osuši ali celo sfenaj. Pa jaz sem ga po previjanju pustila kar kakšnih 15minutk odvitega.




Anonimen -> RE: plenični izpuščaj (3.4.2007 8:43:21)

Mi smo imeli do sedaj 3x plenični izpuščaj. Ampak smo se ga vedno znebili v dveh dneh. Jaz sem mu ponavadi samo ritko fino preluftala in ga večkrat previla. Tudi na eno uro. Pa s hladilno kremo sem ga namazala bolj na debelo in je izginil.

LP




kontrero -> RE: plenični izpuščaj (4.4.2007 17:16:14)

Je že boljše, po uporabi plenic Moltex Eko. Izboljšanje se je pokazalo že v prvem dnevu. Tako da imamo danes le še malo rdečin. Očitno so bile tudi te zadnje plenice od DM - babylove slabše kvalitete. Se mi je ves čas zdelo kakor da prepuščajo, ker je bila bombažna plenica vsakič nekoliko vlažna. Vendar, ker z njimi2,5 meseca nisem imela problema, sem jim zaupala. Pa niso bile v redu. Bom razmislila če jih bom še kupila čeprav imajo vsi z njimi dobre izkušnje in tudi jaz sem imela....




saraja -> RE: plenični izpuščaj (4.4.2007 19:20:28)

Hojla!!

Mamike povejte, kako pa izgleda plenični izpuščaj? ŽAn je dobil tri dni nazaj na zadnjem delu ritke take bele mozoljčke, je to?
LP, Saraja




kontrero -> RE: plenični izpuščaj (5.4.2007 21:11:25)

Moja je imela rdeče pikice na kupu, kot da bi gledala mali grozdek. Sicer sem ga videla prvič in ne vem če se lahko pojavlja še v kakšni obliki. 




delfinčica29 -> RE: plenični izpuščaj (6.4.2007 10:21:34)

Tudi naš je imel izpuščaje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Potem pa sem mu umivala ritko s kamilcam in mazala z praška pasto.
Je kmalu izginilo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]