hanamala
|
Pozdravljeni! Imam dva otroka sina in hčerko ki sta stara 9 in 11 let.Sin je starejši in pri njemu opažam(že dolgo časa),da se ne brani.Primer neka punčka ga menda brca že od prvega razreda in to mi je povedal šele sedaj ko je že v petem razredu,menda ga brcne vsakič ko ima možnost.Vprašala sem ga kaj stori on, pa je rekel da jo samo grdo pogleda...logično da ga bo brcala še naprej. Naj preidem k bistvu ki me je napreljalo na tole pisanje.V soboto so šli otroci na neko tekmovanje sami s trenerji.Tam je bila tudi neka punčka,ki je lizala neko utež in to tako, da se je afnala in kazala kako jo liže.Moj sin ji je rekel,da liže utež in nato se je začelo.Oprostite ,ker bom uporabila izraze katere je uporabljala punčka ,ampak to bom storila zaradi lažjega razumevanja situacije.Punčka,stara je 9 let,ga je nato najprej ozmerjala s pedrom in ko ji je rekel naj neha,ga je pričela tepsti ,sin pa je samo zadrževal udarce.Ko je prenehala s pretepanjem(očitno so trenerji posegli vmes v spor)pa je pričela z grožnjami,da mu bodo neki trije fantje drek basali v usta,da bo ves krvav po obrazu.Sin se je odstranil a je na poti domov na avtobusu nadaljevala z grožnjami,ter vse to o dreku in krvi razlagala drugim otrokom.To je sina tako prizadelo da je jokal,hčerka je videla da joka in je tej punčki rekla naj preneha z zmerjanjem.Naj še povem,da je nekemu drugemu dečku rekla ta punčka,da naj se ne meša v njen pogovor s prijateljico in ko ji je ta odgovoril da je to tudi njegova prijateljica mu je rekla,da če bo njegov prijatelj ****al ali bo tudi on ****al(oprostite izrazom,prikazati želim samo sitiacijo kakršna je bila).Zdaj pa se mi porajata dve vprašanji,zakaj se moj sin v takih situacijah ne brani(res da sem ga vzgajala in ga bom še naprej da naj ne pretepa in naj ne žali nikogar v življenju).Drugo kar me pa zanima kaj storiti,ali naj povem staršem te punčke kaj se dogaja(s staršema se dobro razumemo)ne bi želela nikogar užaliti in hkrati ne želim da ta punčka nadaljuje s takim obnašanjem.Nekoč je že na treningu razlagala otrokom o seksu(pred tem je namreč klicala na sexi linijo in verjetno marikaj novega zvedelat takrat sem staršema povedala ,kaj govori in so rekli da se bodo pogovorili z njo. Sin sicer še nikoli ni jokal zaradi kakršega koli spora s prijatelji(sicer se mu to ne dogaja pogosto)je pa res,da kadar koli mu rečem brani se če prvi začnejo,mi reče da on bo nikogar udaril.Je tudi sicer zelo občutljive narave in velikokrat mu vidim solze v očeh,vprašala sem ga že zakaj joka,pa je rekel da si ne more pomagati,da mu solze kar same stečejo.Zelo se bojim zanjga,ker je tako občutliv in ker se ne postavi zase.SIcer je zelo zelo priden v šoli,ubogljiv,nikoli ne oporeka, ko se se je treba učit v šoli je zelo priljubljen fant,ker zelo rad pomaga drugim sošolcem. Malo se razvlekla tole pisanje,upam da mi bo kdo znal svetovati. Hvala
|