|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok se ne brani
2.4.2007 10:39:00   
hanamala

Pozdravljeni!
Imam dva otroka sina in hčerko ki sta stara 9 in 11 let.Sin je starejši in pri njemu opažam(že dolgo časa),da se ne brani.Primer neka punčka ga menda brca že od prvega razreda in to mi je povedal šele sedaj ko je že v petem razredu,menda ga brcne vsakič ko ima možnost.Vprašala sem ga kaj stori on, pa je rekel da jo samo grdo pogleda...logično da ga bo brcala še naprej.
Naj preidem k bistvu ki me je napreljalo na tole pisanje.V soboto so šli otroci na neko tekmovanje sami s trenerji.Tam je bila tudi neka punčka,ki je lizala neko utež in to tako, da se je afnala in kazala kako jo liže.Moj sin ji je rekel,da liže utež in nato se je začelo.Oprostite ,ker bom uporabila izraze katere je uporabljala punčka ,ampak to bom storila zaradi lažjega razumevanja situacije.Punčka,stara je 9 let,ga je nato najprej ozmerjala s pedrom in ko ji je rekel naj neha,ga je pričela tepsti ,sin pa je samo zadrževal udarce.Ko je prenehala s pretepanjem(očitno so trenerji posegli vmes v spor)pa je pričela z grožnjami,da mu bodo neki trije fantje drek basali v usta,da bo ves krvav po obrazu.Sin se je odstranil a je na poti domov na avtobusu nadaljevala z grožnjami,ter vse to o dreku in krvi razlagala drugim otrokom.To je sina tako prizadelo da je jokal,hčerka je videla da joka in je tej punčki rekla naj preneha z zmerjanjem.Naj še povem,da je nekemu drugemu dečku rekla ta punčka,da naj se ne meša v njen pogovor s prijateljico in ko ji je ta odgovoril da je to tudi njegova prijateljica mu je rekla,da če bo njegov prijatelj ****al ali bo tudi on ****al(oprostite izrazom,prikazati želim samo sitiacijo kakršna je bila).Zdaj pa se mi porajata dve vprašanji,zakaj se moj sin v takih situacijah ne brani(res da sem ga vzgajala in ga bom še naprej da naj ne pretepa in naj ne žali nikogar v življenju).Drugo kar me pa zanima kaj storiti,ali naj povem staršem te punčke kaj se dogaja(s staršema se dobro razumemo)ne bi želela nikogar užaliti in hkrati ne želim da ta punčka nadaljuje s takim obnašanjem.Nekoč je že na treningu razlagala otrokom o seksu(pred tem je namreč klicala na sexi linijo in verjetno marikaj novega zvedelat takrat sem staršema povedala ,kaj govori in so rekli da se bodo pogovorili z njo.
Sin sicer še nikoli ni jokal zaradi kakršega koli spora s prijatelji(sicer se mu to ne dogaja pogosto)je pa res,da kadar koli mu rečem brani se če prvi začnejo,mi reče da on bo nikogar udaril.Je tudi sicer zelo občutljive narave in velikokrat mu vidim solze v očeh,vprašala sem ga že zakaj joka,pa je rekel da si ne more pomagati,da mu solze kar same stečejo.Zelo se bojim zanjga,ker je tako občutliv in ker se ne postavi zase.SIcer je zelo zelo priden v šoli,ubogljiv,nikoli ne oporeka, ko se se je treba učit v šoli je zelo priljubljen fant,ker zelo rad pomaga drugim sošolcem.
Malo se razvlekla tole pisanje,upam da mi bo kdo znal svetovati.
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok se ne brani
2.4.2007 10:56:11   
CIPRESA
Veš kaj Hanamala jaz bi ti za to tvojo vzgojo samo zaploskalauser posted image user posted image . To da moj sin nebi tepel (pa ni tako velik kot tvoj) bi tudi sama rada dosegla. Meni se zdi da se postavimo nazaj lahko že z besedami tako kot se je tvoj (kot sem prebrala ni tiho in pove da to ni prav). V nobenem primeru ga jaz zdaj nebi učila da mora punčko brcnit nazaj ali govoriti podobne besede samo zato da se bo postavil zase. Jok je po mojem mnenju normalen in vzgoja nekaterih staršev doprinese k temu da taki otroci (kot ta punčka) jokajo ker ne prenesejo stalnega pritiska nanje.
Če mene vprašaš  tvoj otrok ni mevža ampak že zelo umsko dorasel fant ki očitno zna presoditi da z tepežem in grdimi opazkami nikamor ne prideš.

V vsakem primeru pa bi opozorila starše te punčke (pa če bo še naprej isto pa še enkrat in še enkrat) naj ukrepajo saj je totalno podivjana. In ne oziraj se na prijateljstvo, ker to kar sem prebrala, kaj vse je ta punčka zmožna je pa malo preveč.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu hanamala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.4.2007 10:59:21   
Dejča
Starše te punčke sicer lahko opozoriš - toda, kje misliš, da se je naučila takšnega obnašanja?

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.4.2007 11:26:49   
hanamala
Hvala za odgovore,moram rečt da mi v tem trenutku veliko pomenijo,ker me je ta dogodek,ki se je zgodil v soboto zelo prizadel.
Moram povedat,da sem tudi sama ponosna na sina,ker se ne pretepa,ne žali pa vendar bi včasih raje videla,da bi se znal braniti in se ne skriti in jokati.Skrbi me zanjga,ker če se sedaj ne bo naučil postaviti zase,bo v življenju težko shajal.
Kako naj mu dopovem,da se je vživljenju pač potrebno braniti,če si na kakršenkoli način napaden.
Kolikor sem uspela spoznati situacijo  kakršna je doma pri tej punčki,je ona za moje pojme veliko preveč časa sama in mislim da je odraz tega njenega obnašanja,pomankanje pozornosti.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.4.2007 11:32:20   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Dejča
toda, kje misliš, da se je naučila takšnega obnašanja?

Tole me je pa čisto

Luka je sicer star 2 leti in ga niti podrazno ne morem primerjati z to punčko, ampak...hodi v vrtec,kjer je tudi en fantek s katerim sta si neprestano v laseh! Se praskata , grizeta ,cukata..a misliš, da ga pa jaz doma učim da mora to početi, a misliš, da ga grizem in ščipam??? Jojuser posted image

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.4.2007 11:34:17   
Mina1
toda, kje misliš, da se je naučila takšnega obnašanja?

Sigurno ne doma, definitivno ne doma.

Pač pa otroci v jasih to počno (tako se branijo) in to je čisto "normalno", in kasneje tudi, tako da...

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.4.2007 21:09:07   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Tole me je pa čisto

Luka je sicer star 2 leti in ga niti podrazno ne morem primerjati z to punčko, ampak...hodi v vrtec,kjer je tudi en fantek s katerim sta si neprestano v laseh! Se praskata , grizeta ,cukata..a misliš, da ga pa jaz doma učim da mora to početi, a misliš, da ga grizem in ščipam??? Jojuser posted image

Eva mislim da tule razlika v letih šteje. Naš  Žiga bo avgusta star 2 leti pa ravno tako grize in cuka....mislim da je na meni sami da mu sedaj vbijam v glavo da se to ne počne. Otrok pri 11 letih pa  je že dovolj star da sam presodi da  se to ne dela in je njegovo obnašanje res samo  odraz nepravilne vzgoje.  Pri 2 letih pa mu še težko dopoveš določene stvari...lahko pa ga  začnemo učiti da pri 11 ne bo to kar nebi želeli!!!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2007 9:35:54   
romy
Jaz tudi mojemu govorim, da se ne sme tepsti in ščipati, gristi,....ampak ko pa gre za obrambo pa kar. Star je skoraj 2 leti in pol in želim, da se zna postaviti zase in se braniti, tudi z udarci.
Da ne bo pomote, gre samo za samoobrambo.
Nikakor pa ne odobravam, da bi sam začel tepsti in izivati otroke, tu pa sem huda.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2007 9:44:23   
Anonimen
Moram povedat,da sem tudi sama ponosna na sina,ker se ne pretepa,ne žali pa vendar bi včasih raje videla,da bi se znal braniti in se ne skriti in jokati.

Moraš ga naučiti, da se brani, če ne ti, ga naj pa oče. Marija, pa saj otroka ne moreš kar tako gledat, kako ga drugi zatirajo in maltretirajo. Vsaj zase vem, da ne bi. Saj pri teh ketih pa otrok že zastopi, če mu rečeš, naj se brani ali z besedami ali z dejanji, če je potrebno. Take mehkužne otroke si okolica rada vzame za tarče in jih potem najedajo do nezavesti. Če ne eden, pa drug. Vem iz iizkušenj, ker sem to doživela v OŠ.

(odgovor članu romy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.4.2007 9:54:42   
lemavrica
Sicer še nimam otrok ampak ti lahko povem iz lastnih izkušenj, da je bolje če ga naučiš da se brani, pa tud če je treba včasih z udaqrci kot da ga zatirajo in maltretirajo. Mene namreč niso naučili so samo rekli brani se, znajdi se,...in se bila celo OŠ tarča najedanja in teženja. To ti pošteno nažre samozavest za dologo naprej in tega ne privoščim nobenemu.
Bolje da se brani kot da trpi.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.4.2007 10:04:01   
Anonimen
Mene namreč niso naučili so samo rekli brani se, znajdi se,...in se bila celo OŠ tarča najedanja in teženja. To ti pošteno nažre samozavest za dologo naprej in tega ne privoščim nobenemu.
Bolje da se brani kot da trpi.

No, točno o tem sem govorila. Samo da sem bila jaz na drugi strani, na bad strani in najedala druge. No, samo eno punco pa enega fanta, ki sta bila pač "mehkužna" in se nista branila, sem pa tja pojokala, uf, to je bilo veselje. Žalostno ampak tako je.

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
4.4.2007 23:37:19   
caillou
Nujno je potrebno da se otrok zna braniti, ker drugače trpi njegova samozavest že zelo zgodaj.

Jaz sem našima milima jerama kar malo pomagala pri tem, ker sta se že v peskovniku rajši pobrala ven, kot da bi si izborila kanglice in lopatke. Vedno sem ju vsakič sproti postavljala nazaj in čakala kaj bo. Dolgo časa je bilo kot bi metal bob v steno, potem sta me imela pa verjetno dovolj in sta si rajši  sama izborila  lopatke in kanglice, kot da bi poslušala smotano mat, ki ima na koncu vedno pravuser posted image .

Podobno je v drugih konfliktnih situacijah. Nikoli se ne spuščata v konflikte, nista pretepača, vendar se zadnje čase že znata dobro postaviti zase, takrat ko je to potrebno. JIh je treba včasih kar malo spodbosti, če ne lahko priden in miren otrok še kako nasanka.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu hanamala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.